Aktualno
StoryEditor

Spačeki u Samoboru povećali promet pivnicama i restoranima za skoro 50 posto

17. Kolovoz 2019.

Nitko precizno ne može reći koji su poslovni aspekti posjeta Spačeka Hrvatskoj, ali prema riječima Darka Zornjaka, predsjednika Organizacijskog odbora 23. svjetskog susreta Spačeka, koji se od 30. srpnja do 4. kolovoza održavao u Samoboru, svi poslovni objekti zabilježili su velik rast prometa.

– Susret legendarnih Spačeka okupio je 9000 sudionika iz 40 zemalja i oko 3000 posjetitelja. Bila je gužva u cijelom gradu, ljudi su se družili, upoznavali, zabavljali, kupovali suvenire i rezervne autodijelove, sve su pivnice, kafići i restorani u Samoboru i okolici bili prepuni, dućani opustošeni, čak i benzinske crpke u gradu i okolici ostale su bez robe. Začudno je da dio ugostitelja nije ozbiljno doživio ovaj susret, nego su zbog godišnjih odmora njihovi objekti bili zatvoreni. Oko 20 posto svih posjetitelja spavalo je po privatnim apartmanima, OPG-ovima i hotelima u Samoboru, Zagrebu i okolici, a ostali su bili smješteni u kampu koji smo organizirali na livadi iza Autobusnoga kolodvora u Samoboru – priča Zornjak.

Konkretne podatke dobili smo iz kultne samoborske slastičarnice U prolazu, gdje je promet porastao za 45 – 50 posto u odnosu na isto razdoblje lani, približno isto toliki porast prometa zabilježili su i 2CV Pub Fontana, krčma Gabreku 1929 i Samoborska pivnica.

25. travanj 2024 22:31