Aktualno
StoryEditor

Spar otvorio novi supermarket - uložio 66 milijuna kuna, zaposlit će 60 radnika

05. Srpanj 2018.

Spar je danas otvorio novi supermarket na zagrebačkoj Knežiji, svoju 109. trgovinu u Hrvatskoj.

U novootvorenoj trgovini zaposleno je 60 novih radnika.

Na policama novog supermarketa kupci će pronaći proizvode robne marke Vrtovi Hrvatske, bogatu ponudu craft piva i energetskih pića.

>>>SPAR otvorio supermarket u Labinu u koji je uloženo 45 milijuna kuna

- U supermarket na Knežiji uloženo je 66 milijuna kuna, a pri izgradnji se posebno vodilo računa o najsuvremenijim standardima i novitetima u ekologiji i energetskoj učinkovitosti. Ponosni smo na moderan i napredan sustav grijanja koji štedi energiju i vodi računa o okolišu, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave Spar Hrvatska.

Sustav grijanja baziran je na potpunom korištenju otpadne topline rashladnog sustava, a sam rashladni sustav koristi isključivo ekološki prihvatljive radne medije. Tijekom cijele sezone grijanja više od 50 posto energije potrebne za grijanje prostora dobiva se kroz korištenje otpadne energije, a otpadna toplina koristi se i za pripremu potrošne tople vode. Implementirani sustav, osim što donosi uštede, ima i iznimno pozitivan utjecaj na okoliš jer smanjuje emisiju ugljičnog dioksida koja bi nastala grijanjem.

>>>SPAR: 98 posto mlijeka na našim policama je iz Hrvatske

Novi supermarket prostire se na više od 2000 četvornih metara, u garaži ima 69 parkirnih mjesta te je svim kupcima osiguran besplatni parking.

10. svibanj 2024 11:28