Aktualno
StoryEditor

‘Specijalistički seminar: Od računa do eRačuna kroz vaš SPI sustav‘ 30. listopada u hotelu Panorama

04. Listopad 2018.

eRačun nije više stvar izbora. Zakon o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi propisuje obvezu zaprimanja eRačuna u postupcima javne nabave već od 1. prosinca ove godine. No, digitalizacija procesa je dobra vijest, jer će izdavatelji eRačuna osjetno uštedjeti sredstava, resursa i vremena. Brzina i činjenica da je eRačun, pohranjen u elektroničku arhivu, uvijek dostupan najvažnije su prednosti. eRačun ne može se zagubiti - stopa dostave eRačuna je 100%. To ste znali, zar ne?

>>>Započela Liderova edukacija o eRačunu – promjeni koja će uštedjeti 850 milijuna eura

Ali, kako do eRačuna? Odgovor saznajte na Specijalističkom seminaru: Od računa do eRačuna kroz vaš SPI sustav koji se održava u utorak, 30. listopada 2018. u hotelu Panorama Zagreb.

Stručni predavači dolaze iz institucija i organizacija s najviše kompetencija za sve teme koje se tiču novog Zakona i eRačuna. Gđa Maja Radišić Žuvanić iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, predstavnici tvrtki posrednika i konzultanti Libusoft Cicom-a odgovorit će i na pitanja:

Što je stvarno eRačun, a što nije?

Tko su informacijski posrednici i koja je njihova uloga?

Kako se provodi likvidatura eRačuna?

Koja IT rješenja odabrati?

Program rada:

09:00 – 09:30 Registracija sudionika stručnog seminara 09:30 – 10:30 Što je stvarno eRačun, a što nije? Predstavljanje Zakona o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (MINGO) 10:30 – 11:00 Pauza 11:00 – 12:00 Informacijski posrednici i njihova uloga (Fina, Moj e-Račun, Omnizon) 12:00 – 12:45 Zajednički ručak svih sudionika 12:45 – 15:00 e-Račun u LC Sustavu Poslovnih Informacija Panel rasprava

Elektronički račun najzastupljeniji je elektronički dokument u cijelom svijetu i zato ga mnogi smatraju okosnicom digitalne transformacije. Stoga je i Europska unija propisala normu za eRačun s ciljem da potakne i ubrza procese međutrgovinske razmjene zemalja članica. Za gotovo 5.000 obveznika javne nabave u Hrvatskoj to znači novu obvezu.

Zakon koji uskoro stupa na snagu propisuje obvezu zaprimanja eRačuna u postupcima javne nabave od 1. prosinca ove godine, a obvezu izdavanja eRačuna od 1. srpnja 2019.

Zakon će omogućiti i potpunu transparentnost fiskalnog učinka u javnoj nabavi. Uvođenjem elektroničkog fakturiranja u poslovne procese omogućava se porezni nadzor te bilo koja revizija financijskog poslovanja u realnom vremenu.

>>>Dvije milijarde kuna ušteda u javnoj nabavi zahvaljujući eRačunima

Ususret ovim novinama i digitalnoj transformaciji kao pokretaču modernog gospodarstva, mnoge su tvrtke već pripremile IT rješenja i usluge koje do eRačuna vode najkraćim putem.

LC eRačun integrirana je usluga koja pruža brzu i adekvatnu implematnaciju eRačuna u vaš Sustav poslovnih informacija.

Više informacija i prijave na:

http://www.spi.hr/mobile/specijalisticki-seminar-od-racuna-do-eracuna-kroz-vas-spi-sustav

26. travanj 2024 07:25