Aktualno
StoryEditor

Splićanin ostao bez dopunskog jer je prešao limit, osiguravatelj kaže - istekla polica

13. Kolovoz 2018.

Slobodna Dalmacija piše o Splićaninu Zvonimiru Višiću koji je ostao bez dopunskog osiguranja jer se "previše liječio".

>>>Premija osiguravatelja u travnju porasla za 9,3 posto

Naime, 1. kolovoza 2016. potpisao je ugovor za dopunsko zdravstveno osiguranje u UNIQI koje je ugovorom trebao plaćati 65 kuna mjesečno. No onda je u lipnju 2017. obolio od Chronove bolesti, zbog koje je bio na bolničkom liječenju u Splitu i Zagrebu.

Prije desetak dana dobio je poziv djelatnice osiguranja koja ga je obavijestila da mu ugovor neće biti produžen jer je prekoračio limit.

Preko prijatelja je doznao da se radi o limitu od 5 tisuća kuna bolničkih troškova, zbog kojih je kao stranka - nesiplativ.

- Nitko me nikada nije obavijestio o postojanju nekakvog limita u dopunskom zdravstvenom osiguranju, jer da sam znao da postoji nekakav limit zasigurno kod njih ne bih uzeo to dopunsko osiguranje. S time me čak nisu upoznali ni u trenutku kada sam potpisivao ugovor s njima, a ta mogućnost nigdje ne piše ni u ugovoru, kaže Višić.

>>>Premija osiguravatelja u svibnju porasla 8,9 posto

Iz osiguravajuće kuće kažu kako nije moguće osiguranje u slučaju kad se zna da će isplate šteta u velikoj mjeri premašiti uplaćene premije osiguranja, te da nisu raskinuli ugovor već klijenta obavijestili da je polica istekla i da se ne može dobiti novi ugovor.

- Uistinu nam je žao zbog zdravstvenih teškoća gospodina Višića. Gospodinu je osiguranje prestalo na dan do kada ga je ugovorio i nakon toga je mogao zatražiti od nas novo osiguranje ili se osigurati u bilo kojem drugom osiguranju. Mjesec dana prije nego mu je osiguranje isteklo, obavijestili smo ga da mu novo osiguranje nećemo moći ponuditi upravo iz razloga da se na vrijeme može raspitati o ponudama ostalih osiguranja iz privatnog i javnog sektora te odlučiti za najpovoljnije rješenje, poručuju iz Unique.

19. travanj 2024 11:56