Aktualno
StoryEditor

Split: Preko vikenda će aerodromom i lukom proći 124 tisuće putnika

07. Srpanj 2018.

Splitskom zračnom i trajektnom lukom ovoga će vikenda proći 124 tisuće putnika u 307 zrakoplova i više desetaka trajekata, brodova i kruzera, doznaje Hina u subotu u tim lukama.

>>>Ultra Europe dobiva podršku Ministarstva turizma i HTZ-a

U zračnu luku, na koju prava navala traje od petka, do nedjelje će zrakoplovima sletjeti i poletjeti 74 tisuće putnika, u 25 zrakoplova u Split su stigli izvođači Ultra Europe festivala sa svojim timovima.

Voditelj Službe prihvata i otpreme splitske zračne luke Mate Melvan kaže da sadašnje brojke pokazuju kako su u porastu za deset posto u odnosu na isto razdoblje lani.

>>>Splitski festival Ultra Hrvatskoj donio 40 milijuna eura

"Samo danas, u povratku i odlasku imamo 30 tisuća putnika i 115 zrakoplova. U nedjelju ćemo imati 101 zrakoplov i 25 tisuća putnika", ističe Melvan i navodi da ovaj tjedan imaju letove iz 120 država svijeta.

Za razliku od zračne, u trajektnoj je luci poprilično uobičajen dan. Vicko Vrgoč iz Lučkog operativnog centra Lučke uprave Split navodi kako će u dva dana vikenda kroz njihovu luku proći oko 50 tisuća putnika sa devet tisuća vozila. Tome treba dodati i dvije tisuće putnika sa 350 vozila koji će putovati do Ancone i natrag.

>>>Prodano već 120 tisuća ulaznica za splitsku Ultru

"U našu luku će tijekom vikenda uploviti i tri kruzera sa zastavama Bahama i Paname, sa 5500 gostiju", naveo je Vrgoč.

20. travanj 2024 06:52