Aktualno
StoryEditor

Split: Za vrijeme Ultre premješteno 156 vozila

10. Srpanj 2018.

Splitsko komunalno i prometno redarstvo organiziralo je za vrijeme festivala Ultra Europe, koji je održan od 6. do 8. srpnja, cjelodnevno dežurstvo komunalnih i prometnih redara koji su od petka do ponedjeljka ujutro zabilježili ukupno 329 postupanja i izdali 156 naredbi za premještanje vozila, priopćeno je iz Grada Splita.

>>>Cappelli na Ultra Europe: Hrvatska po festivalima i sportu najprepoznatljivija u Europi i svijetu

Gradska Čistoća za tu je priliku angažirala 60 zaposlenika s 20 različitih vozila, opremom i tehnikom, koji su u tri dana festivala odvezli između 60 i 70 tona komunalnog otpada. Čak 336 polazaka isključivo za posjetitelje festivala odradili su vozači Prometa, kao i dodatnih 59 polazaka na ostalim redovnim linijama.

Za potrebe prijevoza sudionika i posjetitelja festivala ukupno je korišteno 177 autobusa i 200 vozača, prevaljeno je 16.854 kilometra, a zagrebački ZET je Splitu posudio osam autobusa.

Kako bi svaki dan Ultre mogli imati raspoložive autobuse Promet je dodatno aktivirao 34 radnika tehničkog sektora, koji su radili na održavanju vozila dok je Služba unutarnje i vanjske kontrole angažirala 23 kontrolora koji su nadzirali ulazak posjetitelja u autobuse.

>>>Splitski festival Ultra Hrvatskoj donio 40 milijuna eura

"Cjelokupni prijevoz se odvijao u najboljem redu, što ukazuje na profesionalno pripremljenu organizaciju i tehničku podršku, a to potvrđuje podatak da za vrijeme održavanja glazbene manifestacije nije zabilježeno nikakvo oštećenje na autobusima, kao i da nije bilo nikakvih primjedbi organizatora na organizaciju prijevoza", stoji u priopćenju.

Za to je vrijeme splitska bolnica na svoj Hitni prijem zaprimila 90 sudionika festivala, od kojih su dva hospitalizirana, a jedan je preminuo, vjerojatno od predoziranja narkoticima.

Policija je privela 289 osoba, od čega je 206 bilo stranih državljana, a najveći broj prekršaja odnosi se na zlouporabu opojnih droga.

>>>Split: Preko vikenda će aerodromom i lukom proći 124 tisuće putnika

Na Ultri je tijekom vikenda svaki dan dežuralo 16 vatrogasaca s tri vatrogasna vozila, a posljednjeg dana bilo je 18 gasitelja.

Obavljeno je i dovoženje vode za punjenje stabilizatora kako bi se spriječile neželjene situacije, a organizatoru je ustupljeno dodatnih 20 S i 10 CO2 aparata. Javna vatrogasna postrojba Grada Splita preventivno je festival snimala dronom, a snimke su korištene za potrebe MUP-a, navodi se u priopćenju.

17. travanj 2024 22:47