Aktualno
StoryEditor

Splitski sudac Robert Pešutić u zatvor s pola sudačke plaće

02. Svibanj 2019.

Splitski sudac Robert Pešutić još će dva i pol mjeseca u kaznionici primati pola plaće. Presuda zbog zloupotrebe službenog položaja, primanja mita i nezakonitog posredovanja postala je pravomoćna 14. studenoga 2017., a izvršna 14. ožujka 2018.

Odmah nakon što je Uskok pokrenuo postupak, DSV ga je suspendirao i stavio na pola plaće. Ta privremena suspenzija produljivana je do završetka postupka. Pešutić je razriješen dužnosti potkraj veljače ove godine, a razrješenje još nije postalo pravomoćno pa mu je DSV 11. travnja produljio suspenziju za iduća tri mjeseca. Uz to i dalje ide pola sudačke plaće – oko 6000 kuna.

U međuvremenu Pešutić je svim pravnim manevrima mjesecima odgađao odlazak u zatvor, uglavnom iz zdravstvenih razloga. I sad, prema pisanju Slobodne Dalmacije, traži odgodu zbog preporučene hospitalizacije na psihijatriji, ciste na bubregu koja raste i treba je operirati i dogovorenog pregleda očiju. Sutkinja je sve te razloge odbila i Pešutić mora sam u zatvor ili će biti priveden.

19. travanj 2024 16:01