Aktualno
StoryEditor

Splitsko-dalmatinsku županiju lani posjetilo 3,2 milijuna turista, 17 posto više nego 2016.

11. Siječanj 2018.

Splitsko-dalmatinsku županiju u 2017. posjetilo je 3,2 milijuna turista, koji su ostvarili 17 milijuna noćenja, što je 17 odnosno 12 posto više nego u 2016., a tim rekordima pridonio je i lanjski prosinac s 8 posto više dolazaka i noćenja, ističe direktor županijske Turističke zajednice Joško Stella.

- Porast dolazaka i noćenja u lanjskom prosincu pokazuje da je Splitsko-dalmatinska županija mjesto za odmor turista u svim godišnjim dobima, a time se nastavio odličan trend iz cijele prošle godine u kojoj smo stalno bilježili znatne poraste turističkog prometa. Kada se brojkama od 3,2 milijuna turistra i 17 milijuna noćenja u objektima pribroji i 211,4 tisuće dolazaka i 1,4 milijuna noćenja nautičara, dolazimo do rezultata na koji svi trebamo biti ponosni, ocijenio je Stella.

>>>U studenom 9 posto više turista

Dodao je da se time županija odnosno srednja Dalmacija pozicionirala kao regija za cjelogodišnji turizam i među vodećima na Jadranu. To daje i optimizam za ovu godinu, u kojoj će, kako najavljuje, županijska Turistička zajednica oblikovati promociju tako da u cijeli svijet šalje poruku o poželjnoj destinaciji i za 2018.

- Kako bi postigli najbolji učinak u promociji se prilagođavamo tržišnom zanimanju i komunikacijskim taktikama za svako pojedino tržište i ciljne skupine gostiju kojima se obraćamo, na čemu ćemo raditi cijele godine, a pogotovo u njenom prvom kvartalu kada se odvijaju brojni turistički sajmovi po Europi. Na njima i u ostaloj promociji partnerima i gostima ćemo pokazati s kojom novom i kvalitetnijom ponudom dočekujemo goste ove godine, pri čemu mislimo na veliki iskorak županije u sadržajnoj i smještajnoj ponudi, najavio je Stella.

>>>U Opatiji 2017. boravilo najviše turista od osamostaljenja Hrvatske

Poručio je i da u svemu ne treba zaboraviti glavni cilj svakog turističkog djelatnika, a to je ostati domaćin koji će posjet ili odmor svakom gostu učiniti uspješnim, ugodnim i nezaboravnim.

20. travanj 2024 06:15