Aktualno
StoryEditor

Sport prioritet u Europskom socijalnom fondu: 50 milijuna kuna za djecu s poteškoćama

09. Lipanj 2018.

Sport je po prvi put uključen kao prioritet za korištenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda iz kojeg će biti podijeljeno 50 milijuna kuna, za što je Središnji državni ured za šport objavio Javni poziv. Sredstva idu za uključivanju djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport.

>>>Projekt EU – Kako postati društveni poduzetnik

Najveći dio, od 50 milijuna kuna, dolazi iz Europskog socijalnog fonda, a prihvatljivi prijavitelji za dodjelu sredstava kroz otvoreni trajni poziv moći će, dok se sva sredstva ne potroše,  predlagati aktivnosti s ciljem povećanja uključenosti djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti i/ili osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport.

Javni poziv pod sloganom „Zajedno u športu za jednakost u životu" predstavit će u nedjelju, 10. lipnja u 16 sati na otoku Univerzijade na Jarunu ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, državna tajnica u Ministarstvu za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić te državna tajnica za sport Janica Kostelić.

>>>Žene su poželjele: Zbog izrazitog interesa projekt ‘Zaželi’ ojačan na milijardu kuna

Predstavljanju Javnog poziva Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport nazočit će i  predstavnici brojnih sportskih udruga i vrhunski sportaši.

Javni poziv je otvoren od jučer pa sve do kraja 2019.

18. travanj 2024 20:42