Aktualno
StoryEditor

Stadion izgrađen za SP u Rusiji "u mraku" zbog neplaćenih računa

28. Kolovoz 2018.

Zbog neplaćanja računa, u utorak je isključena struja ruskom stadionu izgrađenom za Svjetsko nogometno prvenstvo, rekli su iz tvrtke koja je opskrbljivač električne energije u Samari, usprkos izjavama Vladimira Putina kako ne želi da takvi objekti budu neiskorišteni.

>>>Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji kao politički instrument

Iz tvrtke Samaraenergo rekli su kako je struja isključena jer tvrtka PSO Kazan, koja je sagradila stadion s 42000 mjesta, nije platila račune za električnu energiju.

Dug tvrtke iznosi 9,216,000 rubalja (oko 870 000 HRK).

Međutim, nakon sastanka u utorak, Samaraenergo je struju ponovno uključio zbog nadolazećih susreta Ruske Premijer lige na stadionu u Samari.

Ostaje nejasno kada će PSO Kazan vratiti svoje dugove, rekla je Olga Perkova, glasnogovornica Samaraenerga.

Na stadionu se odigralo šest utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva, među kojima je i četvrtfinalni susret između Engleske i Švedske u kojemu je Engleska slavila 2:0.

Rusija je u lipnju i srpnju bila domaćin prvenstva na dvanaest stadiona u jedanaest gradova širom zemlje, a vlasti su obećale da će se njima dobro upravljati nakon tog svjetskog događaja.

Putin je prošloga mjeseca pozvao vladu da učini sve kako sportska infrastruktura ne bi bila neiskorištena.

>>>Urušavanje na dva ruska stadiona na kojima se igrao SP

Rusija, ipak, ima probleme s nekim od novih stadiona. Tako je dan nakon finala prvenstva obilna kiša oštetila novosagrađeni stadion u Volgogradu.

23. travanj 2024 18:04