Aktualno
StoryEditor

Startao treći Startup Europe Week

05. Ožujak 2018.

Treće izdanje Startup Europe Weeka, europskog tjedna startup poduzeća, koji se sastoji od stotina događanja diljem Europe i izvan nje započelo je u ponedjeljak. Startup Europe Week organizira se u više od pedeset zemalja, a izvan Europe događanja se održavaju u Africi, na Bliskom istoku i u Latinskoj Americi.

Cilj te inicijative jest informirati poduzetnike o potpori i resursima dostupnima na gradskoj i regionalnoj razini.

Uz pomoć više od 280 suorganizatora u više od četrdeset zemalja Startup Europe Week obuhvatio je 2017. više od 100 000 poduzetnika diljem Europe.

- Da bismo potpomogli rast startup poduzeća, uvijek su potrebna ulaganja u digitalna poduzeća i pristup kapitalu. No startup poduzećima potrebne su i politike kojima se podržava njihov razvoj. Ako im omogućimo povezivanje i umrežavanje, bolje ćemo iskoristiti njihove potencijale te im ponuditi težinu potrebnu za tržišno natjecanje s drugim ekosustavima diljem svijeta, izjavio je potpredsjednik Komisije zadužen za jedinstveno digitalno tržište Andrus Ansip.

>>> EK pokrenula javno savjetovanje o lažnim vijestima i internetskim dezinformacijama

- Ovim pokretom na lokalnoj razini pomažemo svima koji su zainteresirani za poduzetništvo da naprave prve korake u ostvarenju projekata o kojima sanjaju. Inicijativom se podupiru kreativnost i poduzetnički duh u cilju održavanja uspješnosti europskih startup poduzeća, dodala je povjerenica za digitalno gospodarstvo i društvo Marija Gabriel.

Dodatne informacije o ovogodišnjem Startup Europe Weeku dostupne su ovdje, a informacije o raznim događanjima ovdje. Potpredsjednik Ansip nedavno je na svom blogu objavio članak o toj inicijativi.

25. travanj 2024 23:03