Aktualno
StoryEditor

Startup STEMI uspješno se predstavio na sajmu CES

09. Siječanj 2017.

Na najvećem svjetskom sajmu potrošačke elektronike CES koji se održao u Las Vegasu, predstavio se i hrvatski startup STEMI. Tehnološki novinari i investitori iz cijelog svijeta okupljeni na CES-u između ostalih inovacija imali su priliku upoznati njihovog robota pauka Hexapod, odnosno interaktivnu platformu koja omogućuje stjecanje STEM znanja i vještina. STEMI je izlagao u Eureka Parku zajedno sa šesto startupova iz cijeloga svijeta, što je velika čast s obzirom na to da se za tu priliku prijavilo više od šest tisuća startupova.

Inovativni robot, osmišljen da ga tinejdžeri sami sastave prateći video upute i na taj način stvaraju strast prema programiranju, elektronici i tehnologiji, izazvao je zanimanje nekih od velikih svjetskih tehnoloških kompanija poput Amazona, Googlea, Samsunga, Philipsa, a priloge o njemu snimili su mnogi online mediji i televizijske kuće, uključujući CNN. Hexopodom se nakon što se sastavi može upravljati pomoći mobilne aplikacije što ga čini još zanimljivijim.

[caption id="attachment_252597" align="aligncenter" width="547"]STEMI Robot pauk[/caption]

- U 2017. godini želimo se okrenuti zapadnom tržištu Europe i Amerike te nam je odlazak na CES bila sjajna prilika da ostvarimo kontakte i poznanstva koja će nam pomoći to ostvariti - poručio je jedan od osnivača STEMI-ja Marin Trošelj koji je, zajedno sa svojim timom, priliku da se predstavi na ovom popularnom sajmu dobio pobjedom na Idea Knockoutu 2016, jednom od najvećih i najuzbudljivijih regionalnih natjecanja tehnoloških ideja koji organizira magazin Bug, a generalno pokroviteljstvo natjecanja dio je dugoročne strategije Hrvatskog Telekoma koji se etablira kao najveći startup akcelerator u Hrvatskoj. Pored organizacije hackatona Hack It i HT Innovation Campa, HT suorganizira Zid poslovnog uspjeha te podupire akademsku zajednicu putem projekta STEM:HUB usmjerenog na stipendiranje studenata deficitarnih STEM zanimanja.

Na 50. izdanju CES-a koji slovi za jednog od deset najeksponiranijih medijskih događaja na svijetu, promovirao još jedan inovativni hrvatski startup - MyBrushes iz Vukovara, koji je sa svojim zanimljivim konceptom četkice za zube za najmlađe također sudjelovao na Idea Knockoutu.

19. travanj 2024 20:51