Aktualno
StoryEditor

Startup za brzu dostavu Glovo prikupio je 150 milijuna eura investicije u seriji D financiranja

21. Svibanj 2019.

Glovo, sa sjedištem u Barceloni, jedan od najbrže rastućih igrača za brzu dostavu u svijetu, upravo je prikupio 150 milijuna eura vrijedan krug financiranja serije D predvođen međunarodnom tvrtkom za investicijski kapital Lakestar. Novi krug financiranja dolazi nakon što je startup u srpnju prošle godine podigao seriju C za 115 milijuna eura.

Startup koji isporučuje sve, od hrane, darova pa do farmaceutskih proizvoda, koristit će ovu injekciju kapitala kako bi ojačao svoj rast, proširio tim inženjera i proširio svoje inovacije za dostavu, te postao sveobuhvatna aplikacija za gradski život.

Glovo su u siječnju 2015. osnovali Oscara Pierre i Sacha Michaud ​​i od tada nezaustavljivo raste lansirajući svoje usluge u novom gradu u prosjeku svaka četiri dana prošle godine. Glovo sada zapošljava više od 1000 ljudi i brzo je postao najbrže rastući igrač u Latinskoj Americi i EMEA regiji.

Vodeći investitori u novom krugu financiranja bili su Lakestar i Drake, zajedno s novim ulagačima Idinvest Partners i Korelya Capital.

Kako bi postao aplikacija za narudžbu bilo čega, za sve gradove i zadovoljio rastuću potražnju, Glovo će također intenzivno ulagati u rastuće kategorije proizvoda za isporuku te će, osim hrane, uključiti rublje, alkohol, farmaceutske proizvode i namirnice. Kako bi ubrzao daljnji rast ovih kategorija, startup ulaže u svoje kapacitete isporuke namirnica gradeći vlastite supermarkete zatvorene za javnost, koji će omogućiti isporuku namirnica kupcima u roku od 20 minuta. Prodavaonice sadrže do 1000 artikala za Glovere koji ih prikupljaju za kupce u Barceloni i Madridu. Ovaj krug ulaganja potaknut će širenje tih supermarketa po prioritetnim tržištima i pomoći Glovu da pruži vrhunsko iskustvo kupcima širom svijeta.

Glovo će se također usredotočiti na svoj novi projekt kuhinja za dostavu - Cook Room - posebno dizajniran kako bi pomogao partnerskim restoranima da prošire kapacitete za dostavu, te učinkovito pruže usluge kupcima. Glovo je otvorio Cook Room u gradovima u Španjolskoj i Latinskoj Americi sa željom proširenja ovog koncepta kuhinja za dostavu na globalnoj razini.

"Glovo nastavlja brzo rasti i imamo velike ambicije za ovaj krug ulaganja.", rekao je Oscar Pierre, suosnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Glovo. Naš glavni prioritet je ulagati u naše ljude - naš tim je bio temelj našeg dosadašnjeg uspjeha, a kako rastemo, potreban nam je još veći tim inženjera da bismo zadovoljili potražnju koju doživljavamo. ”

“Naš je cilj postati vodeći na svakom tržištu u koje ulazimo i pružiti vrhunsko iskustvo brze dostave našim klijentima, Gloverima i partnerima. Vjerujemo da nam inovacije, kao što su tamni supermarketi, kao i naš apetit za inovacijama kako bismo pružili sve kroz jednu aplikaciju za gradske stanovnike, daju značajnu konkurentsku prednost na tržištu u idućoj godini.

"Uzbuđeni smo što ćemo uložiti novac u Oscara i Glovo tim.", dodao je Dharmash Mistry, partner u Lakestaru, koji će se pridružiti upravi Glova. “U samo tri godine izgradili su značajnu, multinacionalnu, brendiranu firmu sljedeće generacije za ekspresnu dostavu. Hrabra ambicija za isporukom "bilo čega" za manje od 30 minuta i dalje će mijenjati ponašanje potrošača u dostavi hrane i namirnica, a i mnogo više. "

Prošle godine Glovo je prikupio 115 milijuna eura u seriji C od Seaya Ventures, Cathay Innovation i Rakuten Capital, a tvrtka je do sada ukupno prikupila 300 milijuna eura investicijskog kapitala.

18. travanj 2024 15:34