Aktualno
StoryEditor

Stečaj hrvatskog stečajnog postupka

17. Studeni 2017.

Vjerovali ili ne, ali najprije sam u utorak pročitao kolumnu Višnje Starešine o bankrotu hrvatskog pravosuđa, a tek onda je došla vijest o ukidanju imuniteta sutkinji Trgovačkog suda u Zagrebu Vesni Malenici osumnjičenoj zajedno sa stečajnim upraviteljem Perom Hrkaćem za izvlačenje novca iz tvrtki u stečaju. Višnja kao da je i taj slučaj predvidjela gotovo do u detalj.

>>> Određen istražni zatvor za Peru Hrkaća, Vesnu Malenicu, Tatjanu Kušec i Miroslava Mitaka

Pero Hrkać jedan je od najpoznatijih hrvatskih stečajnih upravitelja, koji je zadnjih dvadesetak godina čistio poslovanja u desecima tvrtki. Među njima su Brodokomerc, Komercijalna banka, Glumina banka, Montmontaža- inženjering, Amfora-maris, Poljoprivredna zadruga Sutla, TŽV Gredelj… Uskokova akcija otkriva pogodovanja vlasnicima, muljanje s dražbama nekretnina, fiktivno iznajmljivanje sjedišta tvrtkama u stečaju…

Uskok sumnja da je Hrkać dijelio ‘zaradu’ sa sutkinjom Malenicom, koja mu je dodjeljivala stečajeve. Ovaj slučaj stečaj je hrvatskog stečajnog postupka. Ako vjerovnici Agrokora ne uspiju sklopiti nagodbu, možemo zamisliti da bi i taj stečaj sutkinja dodijelila Hrkaću. Da nisu oboje uhićeni.

19. travanj 2024 00:50