Aktualno
StoryEditor

Stečaj za proizvođača lošeg papira

02. Rujan 2018.

Trgovački sud odbio je žalbu Marinka Mikulića i potvrdio stečaj Pan - tvornice papira Zagreb zbog blokade računa od 340 dana i duga od 15 milijuna kuna. To me podsjetilo na događaj iz devedesetih godina prošlog stoljeća.

>>>Potvrđen stečaj Pan – Tvornice papira Zagreb, dug povećan na gotovo 15 milijuna kuna

Večernji list, koji je tada bio u državnom vlasništvu, dobio je mig s Tuđmanova Pantovčaka da s finskog papira prijeđe na domaći, Panov. Redakcija nije imala ništa protiv takve preteče akcije ‘Kupujmo hrvatsko‘, sve dok se nisu umiješali tehnolozi iz tiskare, tvrdnjom da taj papir nije dobar, da stalno puca i da novine – koje su se tada svakog dana tiskale u danas nevjerojatnih više do 200.000 primjeraka – neće moći stizati na vrijeme na kioske.

>>>Fina predložila stečaj tvornice papira Pan

Unatoč toj ocjeni, moralo je biti odrađeno i testiranje, na kojem se potvrdilo da Mikulićev papir nije dovoljno kvalitetan. Srećom, razum je prevladao, ali Pan - tvornica papira s takvom kvalitetom proizvoda morala je kad-tad propasti. Unatoč tome što Mikulić sad nudi spašavanje, posredstvom tvrtke Dravacel, koja je lani imala jednog zaposlenog, i prihode od – 640.000 kuna.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

19. travanj 2024 15:56