22. prosinac 2017.

Stigla zimska oprema za hrvatske policajce vrijedna 34 milijuna kuna

Hrvatski policajci svoje bi poslove trebali obavljati u toplijoj odjeći i obući s obzirom da je danas dovršena nabava hlača, košulja dugih rukava, kišnih kompleta, čarapa i ostale opreme.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović rekao je u petak na konferenciji za novinare da je ispunjen cilj nabavke 34 milijuna kuna vrijedne policijske opreme koja se prioritetno isporučuje po policijskim upravama kako bi je do kraja godine dobili svi policajci.

Zatečeno stanje u MUP-u nije bilo bajno, rekao je Božinović, dodavši da je ministarstvo obavilo velik posao oko nabave opreme za velik broj policajaca koji nije raspolagao opremom koja im pripada.

>>> MUP do kraja godine očekuje moderne policijske odore za 27 milijuna kuna

Ustvrdio je da su premašili obećanje dato prije tri mjeseca po kojem će do kraja godine nabaviti opremu vrijednu 27 milijuna kuna jer je isporučena oprema u vrijednosti 34 milijuna kuna.

Osim toga, to je prvi put da MUP završava godinu s predstavljanjem nabave opreme koja je ranije često bila žrtva prenamjene pa su se sredstva za nabavu opreme koristile u druge svrhe, a policajac nije uvijek bio adekvatno opremljen.

MUP je isporučeno 17,000 hlača, 12,000 košulja dugih rukava, 2700 kišnih kompleta, preko 146 tisuća ljetnih i zimskih čarapa. Isporučena oprema uključuje i 5170 vodo i vjetronepropusnih jakni, 11,500 gležnjača i visokih zimskih cipela, 1000 vunenih kapa vunenih i 350 komada sportske opreme.

>>> Putujete li zrakoplovom, policija će znati sve o vama

Uz to, ugovorena je i nabava takozvane ostale odore u vrijednosti od oko 2,8 milijuna kuna, u što su uključene jakne, rukavice i kombinezoni za prometnu policiju, radna odjeća i zaštitna oprema za djelatnike uslužnih poslova, poput konobara, čistačica, kuhara i domara.

Ministar je podsjetio i da je Vlada jučer na sjednici povećala koeficijente za oko 7600 policajaca srednje stručne spreme u policijskim postajama, interventnim jedinicama i specijalnoj policiji čime je ispunjena najava da će svaki policijski službenik imati primanja veća od pet tisuća kuna.