Aktualno
StoryEditor

Stimo i KB Color prve tvrtke kojima će projektnu dokumentaciju za EU fondove sufinancirati županija

02. Srpanj 2018.

Stimo i KB Color prve su tvrtke s područja Bjelovarsko-bilogorske županije čiji je trošak izrade projektne dokumentacije za nacionalne i EU fondove sufinancirala Bjelovarsko-bilogorska županija, rečeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare organiziranoj povodom potpisivanja ugovora predstavnika poduzeća sa bjelovarsko-bilogorskim županom Damirom Bajsom.

Riječ je o mjeri vrijednoj 750 tisuća kuna koja je uvedena ove godine, s ciljem da poduzetnici lakše podnesu troškove pripreme potrebne dokumentacije, odnosno umanje rizik.

>>> Bjelovar nagrađuje uspješne službenike stimulacijom na plaće

Projekt tvrtke Stimo odnosi se na modernizaciju proizvodnje i nabavku novih strojeva vrijedan 3,5 milijuna kuna, a Bjelovarsko-bilogorska županija pokrit će 50 posto troškova potrebne pripremne dokumentacije, odnosno 47,5 tisuća kuna. Novu opremu namjeravaju uz pomoć EU fondova nabaviti i u KB Coloru, pri čemu će im BBŽ sufinancirati 50 posto troška izrade dokumentacije.

"Svaka nova investicija u našoj županiji pridonosi daljnjem rastu županijskog gospodarstva i novom zapošljavanju. Ove godine uveli smo niz novih mjera za gospodarstvenike i obrtnike, a jedna od njih kreće danas, potpisivanjem ugovora. Cilj mjere je smanjiti rizik, a Županija sufinancira pripremu dokumentacije s do 50 tisuća kuna bespovratne potpore za gospodarstvenike, odnosno  25 tisuća kuna za obrtnike“, istaknuo je župan Bajs dodajući kako je natječaj otvoren do kraja godine.

25. travanj 2024 15:51