Aktualno
StoryEditor

Što nosi budućnost ulaganja u moderne datacentre?

04. Travanj 2018.

Posljednjih godina sve više tvrtki, koje iz nekog razloga nisu htjele ili mogle prijeći u cloud poslovanje, ulažu svoja sredstva u podatkovne centre (datacentre) zbog velikih količina podataka koje predstavljaju najveći dio njihove vrijednosti i znanja. Upravo zbog toga, ulaganja u vlastite datacentre i njihova adekvatna zaštita postaju prioriteti u informatizaciji poslovanja. Proizvođači serverske i ostale opreme velikih performansi ulažu u modernizaciju serverskih sustava kako bi smanjili troškove koje takav sustav donosi.

>>>Inter-Net organizira jednodnevnu edukaciju o naprednim serverskim tehnologijama i zaštiti podataka

Zbog visokih troškova održavanja serverskog sustava, struje, kabliranja, hlađenja prostorija, potrebnih ljudskih resursa i ostalog, veliki proizvođači hardverske infrastrukture osmišljavaju moćnija, učinkovitija i ekonomičnija okruženja kako bi smanjila troškove i povećala pouzdanost datacentara. Jedan od njih je i Cisco koji je uveo novitet u serverskoj industriji svojim UCS blade serverskim sustavom koji ne samo da minimizira troškove implementacije i održavanja, već smanjuje vrijeme potrebno za implementaciju sustava te povećava zadovoljstvo korisnika i ubrzava ostvarivanje prihoda. Radi se o modernoj serverskoj tehnologiji koja gradi, modernizira i proširuje postojeći datacentar koji tvrtka koristi.

Iskustvo u implementaciji Ciscovog rješenja ima tvrtka Inter-Net koja je UCS blade serverski sustav implementirala u tvrtku s 1500 zaposlenih i 170 lokacija i tako postigla veću skalabilnost, pouzdanost i nižu cijenu održavanja. Svoje iskustvo je odlučila podijeliti zainteresiranima koji žele i u svoje tvrtke implementirati bolje, brže i ekonomičnije rješenje. Upravo zbog toga, u suradnji s Ciscom i Ingram Microm, tvrtka Inter-Net organizira besplatno predavanje o UCS blade serverskom sustavu.

Organizacija jednodnevnog predavanja bit će posvećena pružanju informacija i iskustva potencijalnim budućim suradnicima i klijentima. Posjetitelji će moći poslušati nekoliko predavanja na temu nove moderne serverske tehnologije Cisco UCS blade i informirati se o zaštiti podataka u modernom datacentru.

Stručnjaci u tom području približit će potencijalnim klijentima zašto je dobro koristiti Cisco UCS blade servere, koje benefite oni donose te kako je moguće smanjiti troškove održavanja datacentara. Kroz predavanja će se prezentirati i načini kako se može pojednostaviti administracija te upravljanje serverskim, mrežnim i diskovnim sustavima.

Uz serverske sustave, predavanja će se baviti i backupom i zaštitom podataka, brzim oporavkom i disaster recovery opcijama korištenjem Veeam tehnologije u suradnji sa Cisco infrastrukturom. Jednodnevna edukacija pružit će najnovije trendove u izgradnji datacentra i zaštiti podataka, a polaznici će saznati kako je moguće pojedine probleme riješiti u praksi.

Edukacija je besplatna, a prijaviti se možete na stranici Inter-Net edukacija.

Vrijeme i mjesto održavanja: 12. travnja 2018. u 10:00 sati u konferencijskoj dvorani – Capraška 6, VIII kat, Zagreb.

24. travanj 2024 19:10