Aktualno
StoryEditor

Što smo sve ‘googlali‘ ove godine? Svjetsko prvenstvo, Istanbulska konvencija i Istanbulska nevjesta

31. Prosinac 2018.

Krajem svake godine, Google trends na svojim stranicama izbaci pojmove koji su najviše pretraživali, kako globalno, tako i po pojedinim zemljama.

Liste su složene tako da se može vidjeti koji je pojam bio najtraženiji, koji događaj ili osoba. Ova godina bit će zapamćena po Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji koje je bilo i najtraženiji pojam na Google tražilici, kako globalno, tako i u Hrvatskoj.

Nakon nogometa, Hrvate su najviše zanimali pojmovi koji u sebi sadrže riječ istanbulska. Naravno, riječ je o Istanbulskoj konvenciji, ali i Istanbulskoj nevjesti koja drži treću poziciju.

Zatim slijedi Oliver Dragojević koji nas je napustio ove godine, a koji zauzima prvo mjesto na listi pretraživanih osoba. Tu su još i Dejan Lovren, Luka Modrić i Zlatko Dalić.

>>>>Googleu prijeti kazna od 4 milijarde dolara

Zanimljivo je kako se na listi pojmova, na osmom mjestu našao pojam Zadruga, ali ne znamo jesu li Hrvati odjednom poludjeli za legendarnom grupom iz Zagorja, zanima li ih udruživanje u zadruge ili su pak tražili srpski reality show istog naziva. Bojimo se da je ipak ovo zdanje u pitanju.

Globalna pretraživanja

Na globalnoj internetskoj sceni prvo mjesto pojmova također zauzima Svjetsko prvenstvo u nogometu, dok se na sljedeća tri mjesta nalaze preminule zvijezde, Avicii, Mac Miller i Stan Lee.

Što se pretraživanja osoba tiče, globalno je prvo mjesto zauzela nova članica kraljevske obitelji Meghan Markle, zatim glumica Demi Lovato i Sylvester Stallone.

27. travanj 2024 10:14