Aktualno
StoryEditor

Što učiniti umjesto glumljenja orgazma?

11. Ožujak 2018.

Glumljenje orgazma nikom ne čini usluge. Žene prilikom seksualnog čina ne osjećaju zadovoljstvo, a osim toga i odvraća ih od uživanja jer su previše fokusirane na glumu. Također, partner na taj način nikad neće saznati što je ženi potrebno za zadovoljstvo, a u širem smislu glumljenje orgazma doprinosi nerealnim očekivanjima o tome što orgazam zapravo jest. Srećom, seksolozi su otkrili nekoliko načina kako prestati koristiti ovu malu varku te uživati, otkriva Life Hacker.

Postavljanje kriterija

Kada je riječ o vezi s novim partnerom najbolje bi bilo odmah na početku iskreno razgovarati. Ako i jedan i drugi partner znaju što mogu očekivati neće biti potrebe za glumom. Svakako je dobro iskreno reći partneru da niste osoba koja se lako može opustiti i uživati, te mu dati do znanja da će biti potrebno neko vrijeme dok se to ne dogodi.

>>>Prevarantica uvjerila muškarca da je urečen pa mu ‘skidanje’ naplatila 40 tisuća kuna

Bez krivih pretpostavki

Iako razgovor o orgazmu može biti poprilično neugodan, treba imati na umu da niste jedina osoba koja ima takvih problema, štoviše ima ih velik broj drugih ljudi.

Priznanje

Ako ste s istim partnerom dulje vremena tijekom kojeg glumite postoje dvije opcije – reći istinu ili pola istine. Bilo bi dobro priznati partneru glumljnje orgazma ili se usredotočiti na istraživanje novih tehnika. Iako je potrebno mnogo hrabrosti za to, nakon priznanja stvari će krenuti na bolje. Partner će vjerojatno u početku biti nesretan, no dugoročno će shvatiti da niste imali loše namjere. Nakon toga oba partnera moraju se potruditi kako bi se problem riješio.

>>>VIDEO: Lewinsky zbog pokreta #MeToo drugačije gleda na aferu s Clintonom

Naučite partnera što treba raditi

Partneru bi trebalo preporučiti tehniku koju želite koristiti. Mnoge žene strahuju da će njihov partner to shvatiti kao uvredu, no iskrenost je bolja od glume. Ne postoji ništa sramotno u tome da osobi s kojom dijelite svoju intimu otkrijete što vam se sviđa.

Davanje povratnih informacija

Ako niste sigurni što vam je točno potrebno kako bi došli do orgazma nije loše partneru davati povratne informacija vezano uz stvari koje vam ne odgovaraju. To ne znači reći partneru svaki korak koji mora napraviti kako biste došli do orgazma, već mu jednostavno reći što vam odgovara, a što ne.

>>>Najtraženiji pojam na internetu za Dan žena nema veze sa ženama

Glumljenje zbog predugog odnosa

Privođenje samog čina kraju jedan je od razloga zašto žene glume. Ipak, čin se vrlo lako može privesti kraju i bez toga. Objasnite partneru da ovaj put ne možete doživjeti orgazam i da želite da odnos uskoro završi. Imajte na umu da čak iako ni vi ni vaš partner nemate problema s postizanjem orgazma, odnos ne mora nužno završiti njime.

25. travanj 2024 11:08