Aktualno
StoryEditor

Što WU Executive Academy može ponuditi hrvatskim menadžerima

21. Rujan 2016.

- Na globalnoj razini današnje poslovno okruženje izazovnije je nego ikada. Zbog nestabilnih tržišta i financijskih fluktuacija održivi poslovni uspjeh nadasve ovisi o pravoj kombinaciji. To se također tiče i MBA programa obrazovanja - ukupni paket mora biti izuzetan. Zahvaljujući međunarodnim studentima, našem vrhunskom fakultetu te brojnim mogućnostima za razvoj karijere, poslovna škola WU Executive Academy definitivno ima mnogo toga za ponuditi i hrvatskim menadžerima, istaknula je dekanica WU Executive Academy prof. Barbara Stöttinger koja je danas hrvatskoj javnosti službeno predstavila obrazovne programe.

WU Executive Academy poslovna škola sveučilišta Vienna University of Economics and Business u Beču nudi programe MBA i Master of Laws, kao i skraćene programe za obrazovanje osoba na izvršnim funkcijama. Ovi programi namijenjeni su osobama iz upravljačkih struktura tvrtki koje se žele obrazovati i napredovati. MBA programi poslovne škole WU Executive Academy dijele se na Global Executive MBA program i Professional MBA programe obrazovanja na engleskom i njemačkom jeziku.

Prosječan polaznik poslovne škole WU Executive Academy ima 35 godina, 13 godina radnog iskustva i 7 godina iskustva rada na menadžerskoj poziciji. Omjer muških i ženskih polaznika je 53% naspram 47%.

Profesorica Stöttinger istaknula je da polaženje ovih programa  omogućuje polaznicima napredak u karijeri i pristup najvećoj menadžerskoj mreži u Jugoistočnoj Europi s više od 2 300 članova. Ova poslovna škola surađuje s više od 230 partnera širom svijeta u više od 55 država, a akreditirana je od strane EQUIS-a i AACSB-a te je sve WU programe priznala AMBA.

Ulaganje u dodatno obrazovanje na poslovnoj školi WU Executive Academy mnogima se do danas pokazalo kao dobra odluka. Podaci posljednjeg istraživanja provedenog unutar MBA alumni zajednice pokazali su da su im plaće u razdoblju od  tri godine nakon završetka obrazovanja porasle za 30%. Nadalje, 22% diplomanata promijenilo je radno mjesto u tvrtki u kojoj rade, 32% je promijenilo poslodavca, a čak 10% njih je unutar dvije godine nakon završetka obrazovanja na poslovnoj školi pokrenulo vlastiti posao.

U skupini onih koji su polazili i uspješno završili ovu školu u razdoblju od 2005. godine do danas su i 53 hrvatska poduzetnika. Na predstavljanju su o svom iskustvu stjecanja znanja i iskustva na WU Executive Academy govorili i bivši polaznici škole. Ines Knapić, izvršna direktorica poslovanja s restrukturiranim klijentima i naplate u Raiffeisen banci, pohađala je MBA Professional program. Istaknula je kako joj je međunarodni karakter poslovne škole, kao i upoznavanje ljudi različitih struka obogatilo znanja, ali i da su joj međunarodni predavači podarili svjež pogled na mnoge teme koje su tijekom nastave obrađivali.

WU Executive AcademyDok je Saša Kolenko, partner i član Uprave AWT International Group, koji je završio Global Executive MBA program naučio gotovo jednako mnogo od predavača i od kolega iz cijeloga svijeta, a osobito su ga se dojmila predavanja u drugim zemljama gdje je stekao globalni uvid u brojna područja. Tako je u Indiji učio o IT sektoru i posjetio Oracle u kojemu radi više od 6 000 ljudi, u Sankt Peterburgu saznao je sve o ruskoj tranziciji u posljednjih 10 godina, u New Yorku učio je o poduzetništvu, a u Kini o globalizaciji.

27. travanj 2024 00:48