Aktualno
StoryEditor

Strategija u doba disruptivnosti - Kratki program edukacije za postizanje win-win situacije

12. Veljača 2019.

Manjkavi pristupi istraživanju tehnologije, nedovoljno inovativnog potencijala, problemi u kontekstu udruživanja snaga s početnicima... Novi kratki program  na engleskom jeziku „Strategy in the Age of Disruption“, odnosno "Strategija u doba disruptivnosti", koji će od travnja 2019. organizirati poslovna škola WU Executive Academy u suradnji sa startup platformom Pioneers, osmišljen je kako bi tvrtkama pružio optimalnu pripremu za ovaj oblik suradnje, koji će u budućnosti biti od presudne važnosti.

Blockchain tehnologije, digitalne platforme, pametna rješenja: sve više i više startupova - i tvrtki - ometaju uspostavljena tržišta i mehanizme. Mnoge tvrtke prepoznaju potencijal tih razvoja. No proces pretvaranja teorije u praksu često je protkan problemima.

Zajedno, samo kako?                                                                                                         

“Mnogi priznati igrači shvaćaju da je inovativnost iznimno važna. Međutim, kada je u pitanju suradnja sa startup tvrtkama, proces pretvaranja teorije u praksu često bude prepun problema“, kaže Phillip Nell, profesor na Institutu za međunarodno poslovanje bečkog Sveučilišta WU. Prema njegovim riječima, nije neuobičajeno da tvrtke suradnji pristupaju nedovoljno strateški:

"Premalo razmišljaju o tome zašto ostvaruju suradnju i što kroz nju žele postići", nastavlja Nell.

Kako dolazi do poslovnih inovacija? Kako uspješno udružiti snage s obećavajućim startupovima? Kako osigurati da suradnja bude obostrano korisna? Kako različite korporativne kulture mogu imati koristi jedne od drugih? Često se na ova pitanja ne daje dovoljno odgovora. Novi kratki program WU Executive Academy „Strategy in The Age of Disruption“, odnosno „Strategija u doba disruptivnosti“, koji će se održati pod akademskim vodstvom Phillipa Nella, osmišljen je kako bi popravio situaciju.

“Tijekom programa predstavit ćemo različite modele i pristupe suradnji. Razgovarat ćemo o ciljevima i strukturi te o okolini potrebnoj za uspješnu i uzajamno korisnu suradnju “, objašnjava Nell.

https://vimeo.com/312511487/02806b932e

Startup platforma Pioneers partner programa                                                       

U skladu s filozofijom programa, poslovna škola WU Executive Academy udružila je snage s iskusnim partnerom Pioneers, ključnim igračem u startup ekosustavu. Rezultat te suradnje je besplatan ulazak na međunarodni Pioneers događaj za sudionike programa, a koji će se održati u palači Hofburg u Beču od 9. do 10. svibnja 2019. godine.

Okupit će osnivače, investitore, direktore i stručnjake iz cijelog svijeta, nudeći sudionicima programa jedinstvenu priliku povezivanja s inovativnim startupima i lateralnim misliteljima iz svih industrija.

Oliver Csendes, predsjednik Uprave platforme Pioneers, jedan je od stručnjaka koji su dali doprinos programu i jedan je od predavača:

“Posebno u vremenima znatne neizvjesnosti vidimo koliko je važno razumjeti temeljna načela, mehanizme i dinamiku. U tom kontekstu, akademska stručnost je posebno vrijedna. Apsolutno sam oduševljen što smo, u suradnji s poslovnom školom WU Executive Academy, uspjeli razviti tako dobar i praktičan program koji će pružiti istinsku vrijednost tvrtkama i startup tvrtkama“, kaže Oliver Csendes.

Osim stjecanja uvida u uspješno istraživanje tehnologije i suradnju sa startup tvrtkama, sudionici programa će razviti svoje razumijevanje najnovijih tehnologija, raspravljati o najboljim praksama i raditi na skupovima alata za suradnju. Štoviše, sudionici će završiti praktični projekt u sklopu svog obrazovanja. Program je prvenstveno namijenjen osobama na izvršnim funkcijama, inovacijskim menadžerima i korporativnim programerima. Ima vrijednost od 5 ECTS bodova i može se uračunati u jedan od MBA programa poslovne škole WU Executive Academy.

Petodnevni kratki program "Strategy in the Time of Disruption“ na engleskom je jeziku, održavat će se u poslovnoj školi WU Executive Academy tijekom travnja i svibnja 2019. godine. Program će koštati 4 500 eura, što uključuje i pristupnicu vodećem događaju Pioneers 2019, koji će se održati 9. i 10. svibnja 2019. godine. Sve relevantne informacije i detalje možete pronaći ovdje.

18. travanj 2024 08:32