Aktualno
StoryEditor

Street food, koncerti, nogomet i poezija na festivalu Foodballerka

14. Lipanj 2018.

Na Strossmayerovom trgu u Zagrebu večeras se koncertom TBF-a otvara festival Foodballerka koji bogatim programom sve do 15. srpnja prati otvaranje Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji.

>>>Danas počinje Svjetsko prvenstvo u Rusiji

Posjetitelji će uz prijenose nogometnih utakmica moći uživati u raznovrsnoj ponudi street fooda: burgera (veganska i mesna varijanta), roštilja, krumpirića, tortilja, čipsa od povrća, fritula, palačinki, sladoleda koji mijenja boje, craft piva i koktela.

Neki od osobnih favorita su street pašticada u pita kruhu koju sprema T&T, roast beef Ronaldo na štandu BarBaq-a, chicken taquitosi i pržena plantana kod El Toroa, kokteli sa gumenim bombonima Gummenyak, World Cup Lager koji proizvodi Garden Brewery i simpatični Britanac Nick Colgan te ananas koktel koji sprema putopisac Tomislav Perko na štandu Mangosta.

Tu je i dječji kutak sa kreativnim radionicama, trampolinom, bungee konopom, dok je za navijače organiziran Freeze Corner by Gol.hr u kojem se poput nogometnih zvijezda možete slikati ispred gola, te Samsungov Summer Garden u kojem možete napraviti navijački emoji i slikati se u Super Slow Motion boxu.

>>>Bisnode predviđa pobjednika Svjetskog prvenstva u nogometu

Posebno simpatična priča je i pjesnik Matko Abramić koji na festivalu piše pjesme na pisaćoj mašini, samo mu trebate zadati riječ.

Do kraja festivala koncerte će održati i Psihomodo Pop, Soul Stash, One Dread, B and the Bops, Kuzma&Shaka Zulu, Bolesna braća, Gustafi i Songkillersi.

Radno vrijeme Foodballerke je od ponedjeljka do četvrtka od 12 do 23 h, petkom od 12 do 01, subotom od 11 do 01 i nedjeljom od 11 do 23 h. Ulaz na festival je besplatan.

19. travanj 2024 23:24