Aktualno
StoryEditor

Štromar preuzima Koordinaciju za sektorske politike, uključujući znanost i obrazovanje

14. Lipanj 2017.

Potpredsjednik Vlade, HNS-ov Predrag Štromar vodit će Vladinu Koordinaciju za sektorske politike u koju, među inim, pripada i sektor znanosti i obrazovanja, odlučila je Vlada u srijedu na prvoj sjednici s novim ministrima iz HNS-a, izmijenivši Poslovnik te imenujući članove svojih stalnih radnih tijela.

>>>Štromar: Želimo spojiti katastar i zemljišne knjige

Izmjenama Poslovnika, naime, umjesto dosadašnje Koordinacije za pravosuđe i upravu te Koordinacije za gospodarstvo i društvene djelatnosti, ustrojene su Koordinacija za gospodarstvo i strukturne reforme te Koordinacija za sektorske politike.

Koordinacija za sektorske politike, kojoj je na čelu Štromar, bavit će se tako i pitanjem kurikularne reforme, a uz obrazovanje i znanost, u tu koordinaciju pripadaju resori graditeljstva i prostornog uređenja, prometa i infrastrukture, turizma, kulture te sustav zdravstva.

Na čelu Koordinacije za gospodarstvo i strukturne reforme bit će potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić. Ta će koordinacija obuhvaćati resore gospodarstva, financijskog sustava, poljoprivrede, zaštite okoliša, energetike, regionalnog razvoja, rada, mirovinskog sustava, demografije, obitelji, mladih, socijalne politike, a novost su pravosuđe i uprava.

>>>Štromar: Počinje nova politička era

"U ovom pogledu stavljamo pravosuđe i upravu u kontekst svih ovih drugih resora, jer su oni dio strukturnih reformi i dio naših zajedničkih ciljeva u provedbi Nacionalnog programa reformi, koji smo prije nekoliko tjedana usvojili i uputili Europskoj komisiji", objasnio je premijer Andrej Plenković.

Rad ostalih koordinacija ostaje nepromijenjen, dodao je. "Dakle, unatoč brojnim dezinformacijama u javnom prostoru, buduća potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih poslova, kolegica Pejčinović Burić bit će na čelu Koordinacije za vanjsku i europsku politiku i ljudska prava, potpredsjednik Vlade i ministar obrane (Damir Krstičević) bit će na čelu koordinacije za pitanje domovinske sigurnosti, a (Goran) Marić će i dalje koordinirati rad koordinacije za upravljanje državnom imovinom", naveo je Plenković.

19. travanj 2024 23:19