Aktualno
StoryEditor

Studenti AEGEE-a u borbi za tolerantniju Europu

23. Veljača 2017.

Oko 300 članova studentske udruge AEGEE-Zagreb, lokalne podružnice Udruge studenata Europe, zajedno će na konferenciji European Planning Meeting (EPM) od 23. do 27. veljače u kinu zagrebačkog SC-a osmisliti akcijski plan djelovanja za nadolazeću godinu. U sklopu konferencije 24. i 25. veljače raspravljat će se o gorućim političkim pitanjima današnjice poput rasta ekstremne desnice, uspona populističkih političara, Brexita i slično.

European Planning Meeting (EPM) jednom godišnje okuplja nekoliko stotina aktivnih članova udruge od 18 do 30 godina iz cijele Europe kako bi sudjelovali u raznim radionicama, raspravama, okruglim stolovima, panelima i diskusijama. Organizacija danas broji oko 13 000 članova u više od 200 sveučilišnih gradova u 40 zemalja diljem Europe, stoga je osobita čast što je ove godine Zagreb domaćin tog događanja. Na organizaciji konferencije radi tim od tridesetak mladih i ambicioznih volontera te se očekuje bogat program, a na ceremoniji otvorenja nastupit će zbor FFZG-a Concordia discors, Zagrebačke mažoretkinje i gosti iznenađenja. Osim panel rasprave o populizmu, konferencija uključuje i desetak tematskih radionica. Sudjelovanje je besplatno, no broj sudionika je ograničen, stoga se obavezno prijaviti za sudjelovanje.

Konferencija se održava pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Studentskog Centra.

20. travanj 2024 00:12