25. srpanj 2017.

Sučević: Nadam se da će savjeti konzultanata biti prihvaćeni iako neće odgovarati političarima

Cijena restrukturiranja Agrokora još je uvijek nepoznanica, osobito s obzirom na to kako će u tom procesu sudjelovati ‘vojska stranih konzultanata‘ za koje se u poslovnim krugovima šuška da bi na tom projektu mogli uprihoditi i do 50 milijuna eura na godinu. O cijenama rada iz koncerna ništa ne komentiraju, kao ni iz ministarstva gospodarstva, ali stručnjaci za biznis tvrde kako najskuplji ‘vojnici‘ stoje čak tisuću eura po satu, piše Dnevnik.hr.

S tom procjenom slaže se i stručnjak za krizni menadžment Danko Sučević koji kaže kako bi takva cijena rada bila za glavnog konzultanta iz Alix Partnersa, dok bi ostalima dnevnice iznosile nekoliko tisuća eura, ali njihov angažman ne smatra lošim potezom.

>>> Neto plaća Ramljaka oko 50 tisuća kuna

"U Hrvatskoj nema stručnjaka koji imaju iskustva u provođenju ovakvih restrukturiranja. Nadam se da će savjeti tih konzultanata biti prihvaćeni usprkos tome što možda neće odgovarati političarima," kaže Sučević.

Izvanredna uprava poručuje da konzultanti dogovaraju kredite, unaprjeđuju poslovanje kompanija, upravljaju novcem, pripremaju prodaju imovine i vjerovničku nagodbu te da bez njih to domaća uprava ne bi mogla.