Aktualno
StoryEditor

‘Šumovi u kanalu‘: Ramljak istovremeno radio za Agrokor i za Texo Management

20. Veljača 2018.

Ante Ramljak, izvanredni povjerenik u Agrokoru, radio je istovremeno i za Agrokor i za bivšu tvrtku Texo Management, potvrdio je dokument koji je objavio Index.hr. Izvanredni povjerenik Agrokora bio je zaposlen u toj tvrtki do 30. travnja, dakle 20 dana nakon što je došao na čelo Agrokora.

Ramljak nema s Agrokorom Ugovor o radu

Iz izvanredne uprave Agrokora poručili su za N1 da „datum formalne odjave, koja je uslijedila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne mijenja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo Managementu raskinuo kada je imenovan za izvanrednog povjerenika“.

- Sa svrhom otklanjanja svih potencijalnih šumova u kanalu, iznosimo sljedeće činjenice: Ante Ramljak je prekinuo radni odnos u Texo managementu 10. travnja 2017. godine, na dan kada je od strane Trgovačkog suda u Zagrebu imenovan za izvanrednog povjerenika Agrokora. Njegov radni status je od tada rad za Agrokor temeljem Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za RH i činjenicom da je isti imenovan na tu funkciju rješenjem Trgovačkog suda u Zagrebu. Zakon naime određuje izvanrednom povjereniku naknadu za njegov rad u bruto iznosu do iznosa prosječne plaće bivše uprave i ne predviđa mogućnost stalnog zaposlenja povjerenika u kompaniji, odgovorili su iz Agrokora.

>>>Ramljakova bivša tvrtka zarađuje 250 tisuća kuna tjedno na savjetovanju Agrokora

Naglasili su da Ante Ramljak nije zaposlenik Agrokora i nema s Agrokorom ugovor o radu već od 10. travnja prošle godine iz bruto iznosa naknade koju prima plaća zakonom propisane doprinose i poreze sukladno obračunu ugovora o djelu.

- Provjerom kod bivšeg poslodavca nakon sjednice Odbora za gospodarstvo održane prošlog tjedna, Ante Ramljak je utvrdio da ga je Texo management formalno odjavio 30. travnja 2017. godine. Datum formalne odjave, koja ja uslijedila 20 dana po prestanku radnog odnosa raskidom ugovora o radu, ne mijenja činjenicu da je Ante Ramljak radni odnos u Texo managementu raskinuo kada je imenovan za izvanrednog povjerenika, naveli su u Agrokoru.

Jandroković: HDZ ne može pretrpjeti političku štetu

Aktualnu situaciju u Agrokoru komentirao je Gordan Jandroković, glavni tajnik stranke i predsjednik Sabora.

- Ako je bilo nekakvih propusta, ako je netko činio što nije smio, morat će odgovarati. Ne možemo mi kao HDZ, koji smo uložili veliki politički kapital kako bi spasili Agrokor, da bi spasili hrvatsko gospodarstvo, pretrpjeti političku štetu zato što su neki pojedinci mislili da ovdje mogu imati nešto za sebe, rekao je Jandroković.

25. travanj 2024 04:05