Aktualno
StoryEditor

Supernova širi poslovanje: U Branimir centru hotel ‘bez presedana‘, potpuni rebrending Centra Kaptol

19. Ožujak 2018.

Austrijska Supernova grupa preuzela je četiri trgovačka objekta u Hrvatskoj - Centar Kaptol, Branimir centar i Centar Cvjetni u Zagrebu te City Colosseum u Slavonskom Brodu, objavili su u ponedjeljak iz Supernove.

Iz te tvrtke ne navode vrijednost transakcije no napominju kako kako ukupne dosad ostvarene investicije Supernova grupe u Hrvatsku iznose oko 400 milijuna eura.

Iz Supernove u priopćenju navode kako će preuzimanjem novih i širenjem postojećih projekata povećati broj shopping kvadrata u Hrvatskoj na 260.000 četvornih metara i dodatno ojačati poziciju vodeće tvrtke u Hrvatskoj po broju trgovačkih centara u vlasništvu.

>>>Trgovački centri: U početku se samo kupovalo, danas se i druži, jede, zabavlja

Završetkom kupoprodajnih transakcija novih centara - Centra Kaptol, Branimir centra, Centra Cvjetni i City Colosseuma, čija se vrijednost prema sklopljenim ugovorima neće otkrivati, Supernova grupa u novim će projektima razvijati nove modele poslovanja, s time da će planovi razvoja uzimati u obzir specifičnosti svakog od centara, ističu iz tvrtke

- U sklopu Branimir centra, u suradnji s partnerskom tvrtkom City Zagreb Hotel, otvorit ćemo hotel s novim, dosad nepostojećim konceptom na hrvatskom tržištu, hotel Canopy, urbani brend lanca Hilton, kazao je direktor Supernova projekata za Hrvatsku Paul Merdzo.

>>>Goldman Sachs najavio smrt trgovačkih centara i povratak ‘lokalnih trgovina s dušom’

Centar Kaptol, kako je kazao, doživjet će potpuni rebranding i promjenu modela poslovanja, u skladu s postojećom arhitektonskom vizijom objekta smještenog u starom dijelu Zagreba.

Uz nove akvizicije, Supernova grupa trenutno posjeduje 14 operativnih projekata u Hrvatskoj, a u svim trgovačkim objektima Supernove u Hrvatskoj - shopping centrima i retail parkovima - zaposleno je 6.470 osoba.

- Ukupna dosad ostvarena investicija Supernova grupe u Hrvatsku iznosi oko 400 milijuna eura, navode iz te tvrtke.

17. travanj 2024 22:05