Aktualno
StoryEditor

Suradnja Vukovara i Kutine: Petrokemija je najvažniji strateški partner vukovarske Luke

13. Siječanj 2018.

Izaslanstvo grada Kutine predvođeno gradonačelnikom Zlatkom Babićem, razgovaralo je u subotu u Vukovaru s gradonačelnikom Ivanom Penavom o proširenju gospodarske suradnje, koja se sada ostvaruje  preko kutinske Petrokemija i Luke Vukovar.

„Kutina je s Vukovarom povezana preko tvrtke Petrokemija koja ima poslovnu jedinicu u Vukovaru i posluje s Lukom Vukovar", rekao je Babić, dodavši da je  stoga izvjesno kako je Vukovaru stalo do kutinskoga gospodarstva i posebno Petrokemije jer tako ostaje stabilna i Luka Vukovar koja je jedan od bitnih gospodarskih čimbenika u gradu.

>>>Sabina Škrtić: Petrokemija je velik potrošač plina pa želimo da ona poveća proizvodnju

Ocijenio je da je Kutina važan gospodarski čimbenik i na nacionalnoj razini te sa svojim gospodarstvenicima može pružiti puno mogućnosti Vukovaru, među ostalim i u edukativnom smislu jer Kutina ima dvije uspješne gospodarske zone, a uskoro otvara na 120 hektara i novu industrijsku zonu.

Kutinski gradonačelnik Babić također je podsjetio da je nekolicima hrvatskih branitelja iz Kutine 1991. godine branila Vukovar, od kojih su dvojica smrtno stradala. Vukovarski gradonačelnik Penava rekao je da su u vrijeme velikosrpske agresije na Hrvatsku i progonstva mnogi Vukovarci bili smješteni u Kutinu, a taj je grad svoj pijetet prema žrtvi Vukovara pokazao i sudjelujući u obnovi vukovarskog Vodotornja s 50.000 kuna.

>>>Novom dokapitalizacijom Petrokemija prikuplja 450 milijuna kuna

„Kutinska Petrokemija najvažniji je strateški partner vukovarske Luke čije se poslovanje reflektira kroz Petrokemijino poslovanje“, kazao je Penava, dodavši da postoji puno mogućnosti  za proširenje gospodarske i druge suradnju na obostranu korist.

17. travanj 2024 21:03