Aktualno
StoryEditor

Šuška se da Google priprema ‘virtualno sanjarenje‘ sa Zemljom

16. Travanj 2017.

Tehnološki div Google poslao je pozivnice za svoj event koji će prethoditi Danu planeta Zemlje, a u skladu s temom obećali su predstaviti sasvim novo iskustvo vezano uz njihovu uslugu Google Earth, prenosi Engadget.

Dan planeta Zemlje u mnogim državama se obilježava 22. travnja.

Pozivnice ne otkrivaju mnogo detalja, osim da će se event održati 18. travnja u njujorškom Whitney Museum of Art. Tim koji radi na razvoju Google Earth krajem prošle godine pustio je u pogon aplikaciju koja kroz virtualnu stvarnost pokazuje model planeta Zemlje.

>>>Upoznajte Profesora X-a, čovjeka koji će pobijediti Google, Intel i Uber

Aplikacija je tada bila dostupna samo za one koji posjeduju set za VR HTC Vive, a tim koji je stvorio model je obećao da će opcija u bliskoj budućnosti biti dostupna i na drugim platformama.

Sukladno tomu, nagađa se kako će na eventu biti predstavljene novosti vezane uz opciju Google Daydream (sanjarenje), što je zapravo pristupačnija verzija alata za pristup virtualnoj stvarnosti.

https://www.youtube.com/watch?v=rLLAA4ENIP4

>>>Križevački gimnazijalac izradio igricu za Google Play

Također, već godinama Google razvija usluge virtualnih tura kroz muzeje pomoću proširene stvarnosti, a očekuje se da bi iz njihove radionice mogao stići i detaljno prikazan model cijele Zemaljske kugle prikazane u virtualnom svijetu.

>>>VIDEO: Virtualna stvarnost i hologrami – budućnost je sada

08. svibanj 2024 09:29