Aktualno
StoryEditor

FOTO: Sustav iČelnik već koristi pet hrvatskih gradova

10. Travanj 2018.

Libusoft Cicom, domaći proizvođač softvera s više od četvrt stoljeća iskustva u informatičkim rješenjima za jedinice lokalne, područne i regionalne samouprave, predstavio je aplikaciju iČelnik na konfereciji održanoj u utorak u hotelu Panorama.

[caption id="attachment_334014" align="aligncenter" width="750"] Foto: Gabrijela Brnjac, Libusoft Cicom[/caption]

iČelnik je izvještajni portal specifično namijenjen čelnicima, pročelnicima i njihovim suradnicima, sučelje preko kojeg vodeći ljudi jedinica lokalne samouoprave mogu brzo i jednostavno doći do pregledno prikazanih brojki od javnog interesa.

>>>FOTO: Započeo 9. godišnji susret gradonačelnika i poduzetnika – 48 sati

Preko iČelnika može se pratiti realizacija proračuna te imati uvid u prihode, rashode i sve ostale relevante financijske podatke na jednostavan način. Podaci su dostupni u realnom vremenu na bilo kojem smartphoneu, tabletu ili računalu spojenom na internet.

[caption id="attachment_334049" align="aligncenter" width="750"] Marko Ignjatović[/caption]

Marko Ignjatović iz Libusoft Cicoma na konferenciji je predstavio rad aplikacije iČelnik koja dolazi s dvadeset pet preddefiniranih izvještaja koji imaju za cilj unaprijediti i olakšati rad lokalnoj samoupravi na polju optimizacije poslovanja i učinkovitosti.

- Ovo je prva i jedina takva aplikacija na našem tržištu i u regiji. Čelnicima zorno daje uvid u promet i stanje novčanih sredstava; naplatu, promjene i stanje potraživanja, kao i usporedbu podataka s rezultatima i stanjem iz prijašnjih obračunskih razdoblja – jer prikaz trenda olakšava donošenje kvalitetnih odluka. Preduvjet za korištenje iČelnika su strukturirane i uređene baze podataka, digitalizirano poslovanje i međusobna povezanost svih LC softverskih aplikacija, poručio je Ignjatović.

[caption id="attachment_334016" align="aligncenter" width="750"] iČelnik, prikaz proračuna[/caption]

>>>LC grupacija slavi 25 godina uspjeha

Jedan od najvećih benefita programa je to što će povećati transparentnost javnih usluga, što će biti od interesa građanima, ali i to što će smanjiti troškove lokalnim samoupravama, što će u prvom redu ići na ruku lokalnim čelnicima, izjavio je Marko Ignjatović predstavljajući iČelnik i naglasio kako je sustav u potpunosti u skladu s GDPR-om.

[caption id="attachment_334015" align="aligncenter" width="750"] iČelnik, prikaz prihoda[/caption]

Dodao je da se trenutno u njihovoj bazi nalazi 78 gradova i 10 županija, koji su spremni za implementaciju iČelnika. Od tih 78 gradova, njih pet već koristi sustav iČelnik, a to su: Sisak, Virovitica, Kutina, Rab i Mali Lošinj. Podaci se nalaze u 80 posto slučajeva na lokalnim serverima, dok se njih 20 posto odlučuje za cloud, koji opskrbljuje tvrtka.

19. travanj 2024 03:19