Aktualno
StoryEditor

Šuvar: Za zdrav i uspješan poslovan duh, važno je održavati i onaj sportski

11. Rujan 2018.

Da dobri sportski i poslovni rezultati često idu rukom pod ruku, dokazuju iskustva Ivana Šuvara, direktora marketinga Zagrebačke pivovare, kojem je sport oduvijek bio važan dio života. Upravo prije dvije godine, kad je preuzeo poziciju na kojoj i sada radi te kad su poslovne obveze od njega iziskivale punu posvećenost i iznimnu odgovornost, Ivan se odlučio na desetomjesečni, vrlo intenzivni trening za Ironman 70.3. triatlon, koji uključuje 1.9 kilometara plivanja, 90 kilometara vožnje bicikla i 21.1 kilometar trčanja.

Kako ne bismo tako lako odustali, prijatelji i ja smo najprije uplatili kotizaciju, a potom krenuli trenirati. Angažirali smo trenera te u narednih deset mjeseci pratili strog režim vježbanja i priprema za ovaj pothvat. Sjećam se da su ti mjeseci istovremeno bili i najteži, ali i najbolji u mom životu. Uz podršku najbližih, ali i mog sjajnog tima na poslu, imao sam dodatni vjetar u leđa da završim svoj prvi Ironman. I to je bilo zakon! – ističe Ivan. Dodaje kako je time ostvario cilj da dokaže sebi i drugima da može završiti jednu takvu utrku te da se uvijek može naći vremena za odgovoran posao kao i energije za sport, koja je važna karika u ostvarivanju životnog balansa. Naravno, pritom je iznimno važna podrška obitelji, koja ga potiče da nastavi dalje. Ne namjeravam stati – spreman sam okušati se u novom izazovu, triatlonu koji uključuje 3,8 kilometara plivanja, 180 kilometara vožnje bicikla i 42,2 kilometara trčanja, dodao je.

>>> Vetturelli: MAGENTA 1 B2B RUN dokazuje da je, uz malo netradicionalan pristup nemoguće ipak moguće

Kako ne bi sav trud i sportski angažman ostao samo na jednom čovjeku, ovaj tjedan tim Zagrebačke pivovare sudjeluje na zagrebačkoj utrci MAGENTA 1 B2B RUN, koja će se 13. rujna održati na zagrebačkom Velesajmu te okupiti rekordnih 6.250 zaposlenika iz otprilike 380 kompanija. Ovo događanje time je potvrdilo svoj status najmasovnije utrke u Zagrebu u jednoj trkačkoj disciplini te kao jedna od najbrojnijih u Hrvatskoj. Ovo događanje je posebno jer okuplja zaposlenike hrvatskih kompanija te kroz jedinstven spoj sporta i neformalnog druženja služi i kao učinkovit alat za jačanje korporativne kulture, zadovoljstva zaposlenika, povezivanje s poslovnom zajednicom te poticanje na usvajanje zdravih životnih navika. Na pet kilometara trkačke staze tako će svi biti u prilici uživati u sportskom nadmetanju s kolegama iz svojih i drugih kompanija.

Zagrebačka pivovara odavno je prepoznala važnost održavanja ravnoteže između posla i slobodnog vremena. Kroz internu platformu "Osjećaj se dobro", zaposlenicima se nastoji omogućiti da se doista tako i osjećaju svaki dan - kako u radnom, tako i u privatnom okruženju.

Naglasak se stavlja upravo na uravnotežen stil života, zbog čega se inzistira na važnosti bavljenja sportom, zdrave prehrane te uspješnog balansiranja privatnih i poslovnih obaveza. Ovaj ambiciozan zadatak želi se ostvariti tijekom idućih šest mjeseci kroz razne zanimljive i vrlo pohvalne aktivnosti, kao što su predstavljanje nacionalne platforme volontiranja, anti-stres radionica, nacionalne sportske aktivnosti poput planinarenja te radionica zdrave i uravnotežene prehrane.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

27. travanj 2024 03:11