Aktualno
StoryEditor

‘Sve će biti dobro‘: Dobavljači zadovoljni Ramljakom, očekuju podmirenje potraživanja

10. Travanj 2017.

Uoči sastanka premijera Andreja Plenkovića u ponedjeljak ujutro u Banskim dvorima s predstavnicima najvećih dobavljača Agrokora, neki od njih kratko su se osvrnuli na prijedlog Vlade da se za izvanrednog povjerenika imenuje Ante Ramljak, kazavši pritom da "će sve biti dobro" te da očekuju da njihova potraživanja budu podmirena.

>>>Životopis Ante Ramljaka

Čelnik Vindije Dragutin Drk pri dolasku u Vladu, na upit misli li da je Ramljak dobar izbor za izvanrednog povjerenika, odgovorio je kratko "Da".

To je kazao i predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić, dok je na pitanje poznaje li Ramljaka odvratio: "Njega poznaje sav poslovni svijet".

Predsjednik Uprave AgroFructusa Denis Matijević kazao je da ne poznaje Ramljaka, da je maloprije čuo da je predložen za izvanrednog povjerenika te da je "bitno da se krene".

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar na ulasku u Banske dvore izjavio je: "Sve će biti dobro".

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore (HPK) Matija Brlošić je na novinarski upit kakav mu je dojam o novom povjereniku kazao da će se vjerojatno danas malo više s njim upoznati.

"Za početak vjerujemo da je dobro rješenje", kazao je. "Očekujemo da primarni poljoprivredni proizvođači budu namireni, da dobiju novce i da mogu proizvoditi. To je jedina sigurnost da ćemo u trgovačkim lancima imati domaće proizvode. Ako ne dobijemo te novce pitanje je da li će hrvatskih proizvoda u sljedećem razdoblju biti u Konzumu", poručio je Brlošić.

>>>Ramljak: Pred nama je bitka za zaposlenike, dobavljače i vjerovnike Agrokora

Na upit u kojem roku se nada rješavanju problema s plaćanjem, Brlošić je poručio "Hitno". "Da je jučer bilo plaćeno bilo bi dobro", kazao je Brlošić.

Predsjednik Vlade Plenković sastao se u 10,00 sati s ključnim dobavljačima koncerna Agrokor, dok će se u 12,00 sati sastati s Koordinacijskim odborom banaka kreditora Agrokora.

U subotu su dobavljači Agrokora poručili da će izvanrednom povjereniku u Agrokoru iznijeti svoje osnovne zahtjeve kako bi nastavili isporuke robe Konzumu, koje su obustavili u subotu.

Kako ističu, tri su osnovna zahtjeva dobavljača - da se prihvati njihov prijedlog otplate starih potraživanja prema Konzumu, da se riješi pitanje regresnog duga koji postoji prema dobavljačima Agrokora i da se vrati na Agrokor, te da se osigura prioritetno plaćanje novih isporuka Konzumu.

Vlada je jutros na sjednici donijela odluku da za izvanrednog povjerenika u Agrokoru predloži Antu Ramljaka, a Trgovački sud donio je odluku o njegovu imenovanju u 9,50 sati.

"Današnji dan je početak sustavnog, temeljitog rješavanja krize i prije svega prva faza procesa restrukturiranja Agrokora", poručio je Plenković na novinskoj konferenciji nakon sjednice Vlade.

20. travanj 2024 13:00