Aktualno
StoryEditor

Sve što morate znati o web trgovini u Hrvatskoj!

22. Kolovoz 2017.

Shopper‘s Mind, brand poslovne inteligencije je prije dvije godine pokrenuo portal sMind.hr, namijenjen svima koje zanima dinamičan svijet web trgovine.

Shopper‘s Mind koji djeluje na području online kupovine i kupovnih navika stoji iza sve popularnijeg portala sMind.hr koji protekle dvije godine svojim čitateljima donosi uvid u najbolje poslovne prakse u svijetu ecommerca, aktualne trendove i detaljne ecommerce analize namijenjene razumijevanju dinamičnog svijeta web trgovine.

Upravo je portal sMind.hr jedan od najvećih doprinosa razvoju suvremenih poslovnih procesa u regiji, ali i odraz suradnje s vodećim europskim institucijama po pitanju razvoja povjerenja u online trgovinu i promocije prekogranične trgovine na internetu. To čini Shopper‘s Mind jedinim autoritetom u Hrvatskoj koji smije certificirati web trgovce europskom oznakom povjerenja EMOTA.

Glas potrošača je osnova uspjeha!

U teoriji, kupovini putem interneta je gotovo nemoguće naći zamjerku, ali praksa ponekad zna biti potpuno drugačija! Upravo zato je Shopper‘s Mind prije nešto više od godinu dana predstavio svoj veliki projekt oznake povjerenja CERTIFIED SHOP®.

Namijenjena u prvom redu kupcima u web trgovinama, oznaka povjerenja CERTIFIED SHOP® im potvrđuje da je neovisna institucija provjerila i ocijenila web trgovinu kao pouzdanu trgovinu u kojoj je sigurno kupovati.

Upravo, zahvaljujući suradnji s vodećim europskim institucijama, Shopper‘s Mind je jedini autoritet u Hrvatskoj ovlašten za certifikaciju web trgovina europskom oznakom povjerenja EMOTA, koja potvrđuje usklađenost web trgovine s europskim standardima sigurne kupovine i koju ponosno nosi već više od 17.000 europskih trgovaca.

Jedan je zajednički cilj – sretan i zadovoljan kupac

Zajednički je cilj svih uključenih u proces web trgovine osigurati dobro korisničko iskustvo i kreirati uvjete u kojima se kupac osjeća zaštićeno, sigurno i zadovoljno. S tim na umu, Shopper‘s Mind je razvio oznaku povjerenja CERTIFIED SHOP®, jedinu oznaku na hrvatskom tržištu koja se zasniva na tri najvažnija elementa sigurne kupovine:

  • Pozitivno mišljenje kupaca – kao potvrda da je iskustvo kupaca jedno je od najvažnijih elemenata sigurne kupovine
  • Usklađenost s tehničkim standardima – kao potvrda da trgovina poštuje sve europske standarde sigurne online kupovine
  • Ocjena tajnog kupca – kao detaljna provjera korisničkog iskustva kupaca u web trgovini

Povjerenje je drugi najvažniji čimbenik koji potiče kupovinu u određenoj trgovini, a pravilno postavljene oznake povjerenja CERTIFIED SHOP® i EMOTA trgovcima omogućuju povećanje povjerenja u očima potrošača, povećanje konverzija a samim time i povećanje prodaje.

I baš zato što su kupci uvijek na prvom mjestu, CERTIFIED SHOP® projekt im omogućuje da postanu dio online zajednice Shopper‘s Mind Hrvatska kako bi jedni drugima mogli pomoći svojim savjetima i iskustvima kupovine u pojedinim trgovinama. Pridružite se zajednici, ocijenite trgovine u kojima kupujete i otkrijte tko vas je pozitivno iznenadio, a tko razočarao!

Alati koji koriste web trgovcima:

Najveće regionalno istraživanje web kupovine

Shopper‘s Mind istraživanje koje se već niz godina kontinuirano provodi u Sloveniji i Hrvatskoj prati stope razvoja hrvatskog tržišta internet kupovine kako bi trgovcima pokazao smjer razvoja ecommerca u budućnosti, a kupcima omogućio da otkriju koje im trgovine nude sigurnost, povjerenje i visoku razinu korisničkog iskustva.

Na temelju ovih informacija web trgovci mogu pratiti razvoj tržišta, prilagođavati se zahtjevima modernog potrošača i sve bolje razumjeti svoje kupce. Podaci Shopper‘s Mind istraživanja, najvećeg istraživačkog projekta na području web kupovine, koje je obuhvatilo mišljenja gotovo 60.000 hrvatskih online potrošača ističupovjerenje kupaca kao jednu od ključnih pretpostavki daljnjeg razvoja online kupovine u Hrvatskoj. Ukoliko vas zanima više, obavezno posjetite sMind.hr!

Zanimaju vas najbolje web trgovine i nove prakse?

Onda nikako ne smijete propustiti Ecommerce Day, regionalnu konferenciju o web trgovini. Posvećena je trgovcima, marketingašima, poduzetnicima i ostalim članovima digitalne ekonomije u regiji. Održava se u Hrvatskoj i Sloveniji te iz godine u godinu okuplja ecommerce stručnjake i vrhunske međunarodne predavače koji predstavljaju aktualne trendove i zanimljivu dinamiku koja karakterizira ecommerce tržište u regiji. Prijavite se na Shopper‘s Mind novosti i ne propustite sljedeću konferenciju!

Dio ove konferencije je i proglašenje pobjednika najvećeg regionalnog natjecanja Web trgovac godine. Izbor najboljih objektivan je i transparentan, a uz mišljenje stručne komisije temelji se na podacima najvećeg istraživanja web kupovine u regiji kojeg Shopper‘s Mind provodi u suradnji s istraživačkom agencijom Valicon. U ovogodišnjem istraživanju sudjelovalo je više od 34.000 kupaca koji su putem ankete ocijenili svoje iskustvo kupovine u web trgovinama.

Natjecanje Web trgovac godine koje se ove godine održalo već treći put zaredom steklo je ogroman interes javnosti pa je sudjelovanje za web trgovce postalo gotovo pa obvezno!

Alati koji koriste web trgovcima:

 

24. travanj 2024 22:46