Aktualno
StoryEditor

FOTO: Svečano obilježena 20. obljetnica klinike Svjetlost

24. Veljača 2018.

Dvadeset je godina prošlo otkako je Nikica Gabrić sa suradnicima javnosti otvorio vrata klinike Svjetlost i prvi u Hrvatskoj ponudio privatnu oftalmološku uslugu. Od otvorenja 1998. godine do danas klinika je izrasla u najveću oftamološku kliniku u jugoistočnoj Europi.

S početnih pet zaposlenika i 500 operacija u prvoj godini, te pola milijuna kuna prihoda, danas klinika broji oko 200 zaposlenika i 70 milijuna kuna prihoda godišnje.

>>>FOTO: Započeo najveći sajam Nautike u desetljeću

Ukupno je tim klinike Svjetlost do sada obavio 125 tisuća operacija i izliječio 350 tisuća pacijenata korištenjem najmodernije tehnologije na svojih nekoliko lokacija diljem regije, rečeno je na svečanoj proslavi održanoj u petak.

- U budućnosti planiramo otvaranje novih klinika u regiji i šire, planiramo zaposliti mlade ljude, liječnike koji neće otići u inozemstvo i konsolidirati druge privatne ustanove u smislu privatne opće bolnice, najavila je Iva Dekaris, medicinska direktorica klinike Svjetlost.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ističe da Klinika svojim primjerom daje jasnu poruku da se u Hrvatskoj može uspjeti.

Svečanost su uveličali brojni gosti među kojima su predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, izaslanik predsjednika Predsjedništva BiH Rado Bošnjak, ministar zdravstva Milan Kujundžić i brojni drugi državnici i osobe iz javnog života.

Klinika danas, osim Zagreba i Splita, svoje centre ima i u Sarajevu, Banjoj Luci, Budvi i Novom Sadu, a ove godine otvaraju se centri u Prištini i Skoplju.

>>>SAP Hrvatska ostvario rast prihoda od 35 posto

Predsjednica Grabar Kitarović u svom je govoru istaknula da klinika Svjetlost svojim primjerom odašilje jasnu poruku da se u Hrvatskoj može uspjeti, te da unatoč poteškoćama Hrvatska može biti prirodno staniše uspjeha.

- Primjer klinike Svjetlost vrlo je bitan danas kada se mladima u Hrvatskoj nameće besperspektivnost, instant rješenja i imperativi uspjeha preko noći kao jedina alternativa. Postojani rast i razvoj jedini je sigurni put za zadržavanje mladih, buđenje perspektive kroz osobni razvoj i napredovanje, te usporedivost i konkurentnost na međunarodnom i regionalnom tržištu, istaknula je predsjednica.

>>>Repsly ugovorio tisućitu suradnju, jubilarni klijent poznati brend Vita Coco

Naglasila je i kako privatno zdravstvo ima važnu ulogu u podizanju razine dostupnosti zdravstvene zaštite, ali ono može postati i jedan od važnih gospodarskih pokretača, posebno putem razvoja zdravstenog i medicinskog turizma.

- Posebno me vesele uspjesi klinike Svjetlost u susjednim državama koji upućuju na mogućnosti i potrebu kontinuiranog razvoja gospodarske suradnje, dodala je predsjednica.

01. svibanj 2024 23:09