Aktualno
StoryEditor

FOTO: Svečano uvedena linija Croatia Airlines Zagreb - Stockholm

19. Svibanj 2017.

Prvi let Croatia Airlinesa na relaciji Zagreb-Stockholm svečano je obilježen u petak, a na svečanosti je osim za Stockholm obilježeno i uvođenje novih sezonskih linija CA za Bukurešt, Helsinki i Oslo. Croatia Airlines zadnje dvije godine radi na razvoju mreže otvaranjem četiri linije sezonskih letova, pa su tako ove godine odabrane destinacije po prvi puta u povijesti tvrtke izravno povezane sa Zagrebom.

>>>Croatia Airlines predstavio četiri nove linije

- U našu mrežu već drugu godinu zaredom uključujemo četiri atraktivna europska središta, a ove godine naglasak je na skandinavskom tržištu. Zbog novih linija i većeg broja letova očekujemo rast putničkog prometa od oko 7 posto, što će istodobno pridonijeti i uspješnijem poslovanju MZL Zagreb, rekao je Krešimir Vlašić, izvršni direktor Croatia Airlinesa za operativne poslove.

Zrakoplovi CA će do sredine listopada ove godine izravno povezivati Zagreb i švedsku prijestolnicu triput na tjedan, utorkom, petkom i nedjeljom.

- Povećanje broja linija i izravnih destinacija iz Zagreba svakako je značajan doprinos i povećanju prometa zračne luke, ali i pozicioniranju Zagreba kao atraktivne destinacije, objasnio je David Gabelica, član MZL Zagreb i istaknuo da je ovo samo još jedan korak u novoj razvojnoj fazi poslovanja zračne luke.

Prve putnike na letu za Stockholm pozdravio je i švedski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Lars Schmidt.

>>>Croatia Airlines proslavila četvrt stoljeća partnerstva s Lufthansom Technik

Uvođenjem ovih linija Croatia Airlines osim što kao nacionalni avioprijevoznik pruža još snažniju podršku razvoju turističkih kapaciteta Hrvatske, osnažuje poziciju regionalnog lidera. Ove godine zrakoplovi Croatia Airlinesa izravno će letjeti u 39 odredišta u 24 europske države, a na vrhuncu sezone dnevno će imati 105 letova.

Očekivanim rastom putničkog prometa u zrakoplovima ove godine se očekuje rekordnih 2 milijuna putnika.

27. travanj 2024 17:43