Aktualno
StoryEditor

Sveučilište u Rijeci financira dvije tvrtke beskamatnim kreditima

15. Veljača 2018.

Ugovori o financiranju djelovanja dviju tvrtki putem beskamatnih kredita iz Fonda za poticanje poduzetništva i partnersko povezivanje s gospodarstvom Sveučilišta u Rijeci potpisani su u četvrtak u Rektoratu tog sveučilišta, a to je, kako je rečeno prvi primjer ovakvog oblika poticanja poduzetništva u Hrvatskoj i širem okruženju.

Rektorica riječkog Sveučilišta Snježana Prijić Samaržija istaknula je kako je cilj ovih ugovora povezivanje Sveučilišta s gospodarstvom, poduzetništvom i zapošljavanje studenata.

>>>Uspostavljena suradnja Sveučilišta u Rijeci i tvrtke Rimac Automobili

Naime, jedan od uvjeta koje su morale zadovoljiti tvrtke koje su se javile na natječaj za dodjelu beskamatnih kredita bio je da zapošljavaju bivše studente ili angažiraju one koji još studiraju putem studentskih ugovora.

Tvrtka E-glas dobila je 200.000, a Hidromodeling 58.000 kuna. Rok za povrat kredita je 24 mjeseca, uz šest mjeseci odgode.

Sveučilište je raspisalo natječaj za financiranje, a javile su se dvije tvrtke; E-glas koji se bavi razvojem i komercijalizacijom proizvoda za osobe s invaliditetom i primjenom asistivne tehnologije, te Hidromodeling koji razvija softver za simulaciju interakcije podzemnih i površinskih voda, namijenjen sustavima navodnjavanja i zaštite od poplava.

U Fondu za poticanje poduzetništva i partnersko povezivanje s gospodarstvom Sveučilišta u Rijeci je dva milijuna kuna, a ako se ovaj pristup pokaže uspješnim, iznos namijenjen financiranju poduzetništva može se povećavati, rečeno je.

23. travanj 2024 14:34