Aktualno
StoryEditor

Švicarski ch-aviation ulaže 14 milijuna kuna i širi poslovanje u Hrvatskoj

30. Listopad 2018.

ch-aviation, švicarska tvrtka koja se bavi poslovnim izvještavanjem za zrakoplovnu industriju investirat će 14 milijuna kuna u Hrvatsku tijekom idućih pet godina i otvoriti nova radna mjesta u Zagrebu, navode u priopćenju.

ch-aviation jedan je od vodećih dobavljača poslovnog izvještavanja za zrakoplovnu industriju u svijetu. Zrakoplovni prijevoznici, zračne luke, leasing tvrtke, financijske institucije kao i ostali sudionici zrakoplovne industrije svakodnevno koriste podatke koje im tvrtka ch-aviation stavlja na raspolaganje. Od 2016. godine, hrvatska podružnica tvrtke sa sjedištem u centru Zagreba istražuje i održava podatke koji prate flotu, rasporede i financijske rezultate komercijalnih prijevoznika. Danas je matična tvrtka donijela odluku o dodatnoj investiciji u poslovanje u Hrvatskoj čime će se omogućiti značajan daljnji rast podružnice u Zagrebu, stoji u priopćenju.

- Iznimno mi je drago što mogu reći da smo prezadovoljni našom dosadašnjom investicijom koja nam je omogućila zapošljavanje desetak visokokvalificiranih kolega u Hrvatskoj. Zbog toga smo i odlučili investirati u daljnji rast tvrtke u Hrvatskoj - rekao je Thomas Jaeger, CEO tvrtke ch-aviation.

Trenutno otvorena radna mjesta za Hrvatsku u ch-aviationu uključuju pozicije istraživanja podataka, novinare za zrakoplovnu industriju, stručnog suradnika za digitalni marketing i sadržaj te menadžera za odnose s kupcima, navode iz kompanije.

- Žalosno je vidjeti kako veliki broj dobro obrazovanih ljudi odlazi iz Hrvatske i jako mi je drago što možemo ponuditi izvrsnu alternativu onima koji ostaju. Zrakoplovna industrija očekuje daljnji rast u idućih deset godina i smatram da ovdje u Hrvatskoj možemo izgraditi najveći podatkovni centar za zrakoplovnu industriju - dodao je Max Oldorf, izvršni direktor tvrtke ch-aviation u Hrvatskoj.

19. travanj 2024 17:45