Aktualno
StoryEditor

Svjetska banka dodjeljuje Srbiji 100 milijuna eura kredita

05. Studeni 2017.

Srbija će od Svjetske banke (WB) dobiti kredit od 119 milijuna dolara za program poboljšanja i održivosti infrastrukture, objavljeno je u petak u Beogradu.

Beogradski mediji su, pozivajući se na priopćenje WB, naveli da je Upravni odbor Svjetske banke "odobrio Srbiji zajam od 119 milijuna dolara (100 milijuna eura) za Program unapređenja efikasnosti i održivosti infrastrukture".

>>>Svjetska banka povećala procjenu rasta hrvatskog BDP-a u godinama koje dolaze

Srbija će, zahvaljujući tom novcu, "moći bolje održavati 8.000 kilometara cesta i poboljšati energetsku efikasnost u 234 javna objekta", navedeno je u priopćenju WB-a.

To bi, poglavito u resoru prometa i energetike,  pridonijelo "dugoročnoj konkurentnosti srbijanskog gospodarstva, stvorilo rast i nova radna mjesta" te omogućilo Srbiji da kao zemlja "na raskrižju jugoistočne Evrope poboljša mrežu cesta i ojača ekonomski rast".

Renovirane zgrade, među kojima su bolnice i klinike, škole i vrtići i druge društvene ustanove, imat će niže račune za struju, bolje osvjetljenje i grijanje, dulji rok trajanja i veću sigurnost zaštite od požara, ocijenjeno je u priopćenju WB.

26. travanj 2024 04:35