Korona i biznis
17. siječanj 2019.

Svjetski investicijski forum poslovnih anđela otvara ured u Hrvatskoj

Prvi europski ured Svjetskog investicijskog foruma poslovnih anđela (WBAF) otvara se 21. siječnja u dvorcu Bračak u Zaboku. Otvorenju ureda nazočit će ministar gospodarstva Darko Horvat, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, predsjednik upravnog odbora WBAF Hrvatska, predsjednik WBAF-a Baybars Altuntas, turski poduzetnik i dobitnik nagrade Best Individual u Europi (EBAN), te Zoran Sapurić, ministar Republike Makedonije zadužen za investicije, Ibrahim Awal Mohammed, ministar razvoja Republike Gane i Besim Beqaj, ministar inovacija i poduzetništva Republike Kosovo. Tom prigodom bit će održan okrugli stol, na temu ‘Globalna suradnja na olakšavanju pristupa međunarodnim izvorima financiranja za rastuće businesse’.

WBAF djeluje kroz inovativni model financijske i poslovne mreže 85 predstavnika iz područja biznisa i politke iz 57 zemalja kroz programe: Žene u biznisu, Inovacije i tehnologija, Start-up projekti, Poslovno savjetovanje, Društveno odgovorno poslovanje, Financije i Politike. Strateški je partner G20 Globalnog partnerstva za financijsku inkluziju (GPFI).

Krapinsko-zagorska županija jedna je od tri hrvatske županije koje u protekle četiri godine bilježe najmanji broj odlazaka građana u inozemstvo, a otvaranjem 3905 novih radnih mjesta, od svih županija zabilježila je najveći broj novozaposlenih u razdoblju od 2013. do 2017. godine.