Aktualno
StoryEditor

T-Roc: Nova zvijezda VW-a

08. Listopad 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=1d_Z9lscU4c

T-Roc svakako je jedna od zvijezda Frankfurtskog salona, i to s pravom. Volkswagen je upravo ovim modelom otišao korak dalje u osvajanju terena u svijetu SUV-ova. Iako je riječ o potpuno novom modelu koji nadopunjuje gamu, a ne mijenja neki postojeći model, ipak cjelina nije nepoznanica. Nijemci su jednostavno preuzeli pojedine postojeće elemente nekih drugih modela i odlično ih uklopili u novi automobil. U načelu to je kao da gledate novi film, ali vam se scenarij čini poznatim.

No najvažnije je da je na kraju film dobar. A T-Roc je ono što danas traži tržište, vozilo je postavljeno na platformu Audija Q2. Vezano uz vanjski dizajn, dio dizajnerskih rješenja preuzima s većeg Tiguana, a zahvaljujući coupeovskoj liniji straga (viđenoj i kod Audija Q2), izgleda prilično skladno i mogao bi ostvariti odlične prodajne rezultate.

Unutra – poznato

Volkswagen je ovim modelom otišao korak dalje u osvajanju terena u svijetu SUV-ova. Iako je riječ o potpuno novome modelu, cjelina nije nepoznanica. Preuzeti su elementi nekih drugih modela i odlično uklopljeni u ovaj novi.

U unutrašnjosti dobro poznata priča kao i kod ostalih Volkswagenovih modela. Uz doplatu će se nuditi virtualni digitalni kokpit, a u središnjem dijelu dominira 8-inčni zaslon osjetljiv na dodir. Naravno, tu je i dug popis tehnološke i sigurnosne opreme, od koje izdvajamo sustav koji upozorava na sudar i automatski koči, adaptivni tempomat te sustav koji upozorava na vozačev umor. U ponudi će biti šest motora, i to tri benzinca i tri dizelaša. Trenutačno trendovski benzinci ponudu otvaraju jednolitrenim trocilindričnim motorom od 115 KS te većim i jačim 1,5-litrenim od 150 KS, a perjanica je dvolitreni agregat od 190 KS. Na našem će tržištu vjerojatno biti popularniji dizelaši, od kojih se nudi 1.6 TDI (115 KS) te 2.0 TDI u izvedbi od 150 KS i 190 KS.

Četiri načina vožnje

Iako je riječ o malom SUV-u, većina budućih vlasnika ovaj će model voziti isključivo po asfaltu te će se odlučiti za verzije s prednjim pogonom. Ipak, u ponudi je i 4Motion pogon na sva četiri kotača. Vozači će moći birati među pet načina vožnje: Comfort, Normal, Eco, Sport i Individual. VW T-Roc doći će na naše tržište početkom studenoga kada će biti poznate cijene i oprema. Nema sumnje da će ovaj model pobuditi veliko zanimanje kod naših kupaca, i to s razlogom jer je riječ o pravom Volkswagenu, k tome SUV-u koji će se prodavati po pristupačnoj cijeni.

05. svibanj 2024 13:57