Aktualno
StoryEditor

Target pridobiva radnike s plaćom od 80 kuna po satu, 3000 kuna na darovnoj kartici

13. Rujan 2018.

Američki prodajni gigant Target planira zaposliti 120 tisuća sezonskih radnika, 20 posto više nego prošle godine, kako bi zadovoljio potrebe svojih 1800 prodavaonica i 39 distribucijskih centara. Iako nema ništa ekskluzivno u tome da veliki poslodavac ima velike potrebe za radnom snagom, zanimljivo je kako na tržištu rada baš i nema mnogo nezaposlenih s obzirom da je za stopa na niskih 3,9 posto. Stoga je Target ponudio radna mjesta s puno više benefita no što je to uobičajeno, piše Washington Post.

Kako bi privukao radnike, Target omogućuje plaću od skoro 80 kuna (12 dolara) po satu, darovne kartice od više od 3000 kuna (500 dolara) i popustima na određene namirnice poput voća i povrća.

- Kako tržište postaje sve kompetitivnije, Target izdvaja značajno više za svoj tim, izjavila je Stephanie Lundquist, šefica ljudskih resursa u tvrtki.

>>>Online maloprodaja u Europi prošle godine rasla 11 posto na 534 milijarde eura

Target će tako izdvojiti više od 2 milijuna dolara ove godine kako bi u svakoj prodavaonici slučajnim odabirom dao jednom djelatniku darovne kartice s 500 dolara. Privremeni zaposlenici također će imati deset posto popusta na kupnju u tim trgovinama, a na neke namirnice i 20 posto. Tijekom blagdana, radnici će imati pravo i na poseban dodatak na plaću.

Veliko novačenje u Targetu dolazi u trenutku gospodarskog optimizma u SAD-u. Niska stopa nezaposlenosti, niži porezi u sklopu protekcionističke politike poduprli su rast prodaje u trgovačkim lancima poput Targeta, Walmarta, Home Depota i Nordstroma.

Primjerice, Target je u posljednjem kvartalu zabilježio najveći rast prodaje u 13 godina, a porast prometa na internetskoj stranici trgovine narastao je do razina na kojima nikada nije bio. Online prodaja porasla je 41 posto, dok su se potrošači pomamili za igračkama, elektroničkim uređajima i stvarima za opremanje doma.

- Nema sumnje da profitiramo od snažnog uzleta u potrošnji, možda i najvećeg koji sam vidio u svojoj karijeri, rekao je CEO Targeta Brian Cornell.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

19. travanj 2024 17:27