14. prosinac 2017.

Tatjana Skoko nova direktorica Microsofta za Hrvatsku

Kompanija Microsoft je Tatjanu Skoko, v.d. direktoricu Microsofta Hrvatska imenovala direktoricom Microsofta za Hrvatsku. Tatjana Skoko imenovana je u rujnu 2017. v.d. direktoricom Microsofta u Hrvatskoj, a dužnost je preuzela od  Lejle Zukić – Krivdić koja preuzela poziciju Channel Development Managera u Microsoftovoj regiji središnje i istočne Europe, gdje je zadužena za 33 zemlje.

Odluka o ovom imenovanju Tatjane Skoko stupa na snagu 1. siječnja 2018. godine.

Prije preuzimanja dužnosti v.d. direktorice, a od 1. siječnja ove godine i direktorice Microsofta za Hrvatsku, Tatjana Skoko je bila na poziciji Enterprise and Partners Group Lead za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu. Nakon toga je bila poziciji Account Executive i bila je zadužena za Adriatic regiju koja uključuje Hrvatsku, Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu i Albaniju. U Microsoft je došla s pozicije direktorice Odjela za korporativne korisnike u Hrvatskom Telekomu, gdje je ostvarila kontinuirani rast poslovnih rezultata, sudjelovala u pozicioniranju Hrvatskog telekoma kao preferiranog pružatelja usluga poslovnim korisnicima u Hrvatskoj, ali i širenju poslovanja u središnjoj i istočnoj Europi (CEE).

>>> ‘Transformirani’ Microsoft udvostručio već impozantnu kvartalnu dobit

"Hrvatska je vrlo važno tržište s potencijalom za rast i ima velik broj prilika koje se mogu iskoristiti kroz ubrzanje digitalne transformacije. Pozicija direktorice Microsofta velika je odgovornost i zato se ujedno i radujem nastavku suradnje s kolegama, klijentima i partnerima kompanije Microsoft. Zajedničkim radom možemo ostvariti još veći uspjeh i rast", izjavila je Tatjana Skoko, direktorica Microsofta u Hrvatskoj.

Tatjana Skoko nastavit će i dosadašnju strategiju Microsofta s fokusom na ubrzanje digitalne transformacije gospodarstva, javnog sektora te društva u cjelini, a poseban naglasak u radu bit će daljnja podrška hrvatskim IT tvrtkama u cilju promocije i implementacije najmodernijih partnerskih poslovnih rješenja temeljenih na vrhunskoj platformi i uslugama kompanije Microsoft.

>>>Više od 70 nevladinih organizacija zainteresirano za donacije Microsoftovog softvera u cloudu

Microsoft je također imenovao Hristu Manova na poziciju direktora regije Adriatic, a koji će istovremeno zadržati poziciju regionalnog direktora regije Baltic (Estonija, Litva i Letonija). Hristo Manov se pridružio Microsoftu u kolovozu 2016. godine na poziciji  Business Strategy Lead for CEE, a od travnja 2017. je direktor regije Baltik.

Prije dolaska u Microsoft Hristo Manov je radio u menadžmentu kompanije Avon – od dužnosti generalnog direktora Jugoistočne Europe do zamjenika predsjednika regije Centralna Europa. Prije dolaska u Avon, Hristo Manov je bio generalni direktor kompanije Xerox zadužen za tržište Skandinavije.

"Sretan sam i zadovoljan imenovanjem i što mi je pružena ova prilika. Regija Adriatic je za nas vrlo važno tržište na kojem radi vrhunski tim i koje pruža izvrsne poslovne prilike. Radujem se suradnji s timovima iz Slovenije, Hrvatske, Albanije te Bosne i Hercegovine na važnim projektima koje će donijeti pozitivne promjene u poslovanju naših partnera i klijenata ", izjavio je Hristo Manov, novi direktor regije Adriatic, u okviru koje posluje i Microsoft u Hrvatskoj.