Aktualno
StoryEditor

Tehnika rekonstruira bolnicu Sveti Duh, u planu i četveroetažna podzemna garaža

05. Svibanj 2017.

Građevinsko poduzeće Tehnika sklopilo je s Gradom Zagrebom ugovor o rekonstrukciji kompleksa Kliničke bolnice Sveti Duh s vrijednošću radova 124,3 milijuna kuna bez PDV-a, izvijestili su u petak iz Tehnike.

Projektom je predviđena rekonstrukcija bolničkog kompleksa s izgradnjom novih sadržaja dnevne bolnice, zamjenskih sadržaja za upravu bolnice, bolničke ljekarne i tehničke službe, te izgradnja garaže kojom će se riješiti ključni problem parkirališnih potreba cijele bolnice, ali i okolnih područja.

>>>Tehnika ugovorila novi posao u Švedskoj pogođenoj ‘kroničnim nedostatkom stanova’

Objekt je koncipiran kao višekatnica s dvije podrumske i dvije pretežno ukopane etaže, tri nadzemne etaže, dok se garaža planira na četiri podzemne etaže s ukupno 477 parkirališnih mjesta.

Radovi bi, prema ugovoru,  trebali biti dovršeni za 24 mjeseca.

Klinička bolnica Sveti Duh najstarija je bolnica u Hrvatskoj. Počela je s radom 1804. godine i od tada djeluje bez prekida. Ima 500 bolesničkih kreveta za odrasle i 70 za novorođenčad, 120 ambulanti i dijagnostičkih službi. Uključena je u hitno i redovito zbrinjavanje oko 250.000 građana. Organizirana je kao jedinstvena tehnološka cjelina koju čini 9 stacionarnih djelatnosti i 16 specijalističko-konzilijarnih i dijagnostičkih djelatnosti organiziranih u 6 klinika, 8 zavoda i središnji hitni prijam.

02. svibanj 2024 09:48