Aktualno
StoryEditor

Tehnologija i alkohol – najbolje aplikacije za olakšavanje mamurluka

31. Prosinac 2018.

Svijet aplikacija već odavno se proširio na skoro svaki segment naših života, a posljednjih godina sve češće igra važnu ulogu i u zdravstvenom stanju vlasnika pametnog telefona. Istražujući za temu o kojoj ćete moći čitati u idućem tiskanom izdanju Lidera, razgovarao sam s hrvatskim ‘tehnodoktorima‘ čije aplikacije, primjerice, paze na razinu stresa i otkucaje srca, alarmiraju liječnika ili olakšavaju praćenje učinaka medicinske marihuane.

Od svega toga za novogodišnje jutro vjerojatno bi većini mnogo korisnija bila neka aplikacija koja pobjeđuje mamurluk i, premda još uvijek ne postoji nikakvo tehnološko čudo koje će vam u rekordnom roku izliječiti glavobolju ili mučninu, nekoliko zanimljivih i upotrebljivih stvari ipak se može pronaći.

>>>Škotska prva na svijetu uvela najnižu cijenu alkohola

Aplikacija BrainWave Hangover Relief tako emitira niskofrekventne alfa i theta valove koji vam pomažu smanjiti bolove u glavi ili osjećaj nelagode, kao i uobičajene ‘zvukove za smirivanje‘ poput šuma valova ili kiše.

Waterlogged i Hydrate Now, pak, pomažu u borbi s dehidracijom, još jednom od nezgodnih posljedica provoda, obavještavajući korisnika da popije čašu vode, kako tijekom cuganja, tako i iduće jutro.

>>>Radoznala oposumka strusila burbon i završila s teškim mamurlukom

Postoje i svojevrsni ‘dnevnici mamurluka‘ kao što je aplikacija jednostavnog naziva Hangover u kojoj vas mobitel nakon zabave traži da ocijenite koliko ste mamurni i koliko ste pića (barem otprilike) popili prethodnu noć. Poslije nekoliko takvih ‘sesija‘, od svog ćete pametnog telefona dobivati obavijest kada krenete po ono ‘jedno piće previše‘.

Ukoliko spomenute tegobe iz nekog razloga želite pretvoriti u nadmetanje s prijateljima, zahvaljujući Hangover Meteru koji mjeri drhtanje ruku i prema dobivenim izračunima određuje ‘pobjednika‘, odnosno onoga koji se u tom trenutku najgore osjeća.

24. travanj 2024 05:28