Aktualno
StoryEditor

FOTO: Tele2 ostvario rekordne prihode od 1,4 milijarde kuna

13. Veljača 2019.

Tele2 je u 2018. godini nadmašio svoje dosadašnje rezultate, a u ovoj godini očekuju povećanje prihoda za sto posto.

Prihod od krajnjih korisnika u 2018. iznosio je 803 milijuna kuna, što predstavlja rast od 15 posto u odnosu na 2017. Ukupan prihod iznosio je 1,4 milijarde kuna što je porast od 7 posto. U 2018. godini su investicije povećane za 32 posto te je zabilježen porast broja korisnika za 57.000 i sada ih je ukupno 897.000.

Predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska Viktor Pavlinić naglasio je da im je poslovanje u prošloj godini raslo u svakom segmentu te da je izuzetno zadovoljan postignutim rezultatima.

- Osim rasta financijskih pokazatelja, bilježimo i rast investicija koje u ovoj godini planiramo udvostručiti. Tu je prvenstveno riječ o sredstvima koja su usmjerena na unapređenje kvalitete mreže, gradnju baznih stanica i podizanje kvalitete usluga koje pružamo krajnjim korisnicima. Posebno nas veseli što su naša ulaganja, ali i jedinstvena ponuda poput neograničeneg interneta, odnosno, BEZBROJ GB prepoznati i od strane naših korisnika, što potvrđuje činjenica da smo prošlu godinu zaključili s rastom baze korisnika od 7%. Jasno, sve ovo ne bi bilo moguće bez naših zaposlenika jer su upravo oni ključ našeg uspjeha. Tako je naš rast poslovanja popraćen i rastom zaposlenika od gotovo 40%, trend koji svakako namjeravamo nastaviti u budućnosti, rekao je Pavlinić.

Tele 2 prvi ukinuo plaćanje naknade za pristup mreži korisnicima bonova

Na predstavljanju rezultata, otkrili su da je od danas Tele2 prvi teleoperater koji je ukinuo naknadu za pristup mreži korisnicima bonova. Svi korisnici bonova na svoj račun će tako od danas dobiti onoliko koliko i plate jer je Tele2 prvi ukinuo naplatu naknade za pristup mreži.

Za korisnike bonova ukidanje naknade znači da na svoj Tele2 račun dobivaju točno onaj iznos koji su platili za odabrani i kupljeni bon. Konkretno, od danas, svi korisnici bonova za kupljeni bon od na primjer 55 kuna na račun dobivaju upravo 55 kuna. Isto vrijedi i za sve ostale iznose bonova.

Na ovaj potez su se odlučili, kako kaže Pavlinić, jer ukidanjem plaćanja naknade za pristup mreži za korisnike bonova, kako postojećim tako i budućim korisnicima žele pokazati da su im oni i njihovo zadovoljstvo na prvom mjestu.

- Mi u Tele2 kontinuirano osluškujemo potrebe naših korisnika te neprestano radimo na unapređenju naših proizvoda i usluge, s ciljem dodatnog poboljšanja korisničkog iskustva. Posebno nas veseli što su ovaj put u fokusu korisnici bonova te sam uvjeren da će ovaj naš potez izazvati pozitivne reakcije kod korisnika, ali i telekom tržišta, rekao je Pavlinić.

23. travanj 2024 09:06