Aktualno
StoryEditor

Teorija i praksa na istom mjestu – studenti koji vode stvarna poduzeća za vrijeme studija

05. Lipanj 2018.

U utorak su na Visokoj školi za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski svečano potpisani Ugovori o osnivanju novih studentskih poduzeća. Ove godine Visoka škola Nikola Šubić Zrinski ponosno predstavlja jedanaestu generaciju studentskih poduzeća.

Studenti Visoke škole Nikola Šubić Zrinski već na prvoj godini studija osnivaju vlastita poduzeća koja vode do završetka studija, a potom ih bez naknade mogu preuzeti kao svoja, dok troškove početne investicije snosi Visoka škola. Kako u sklopu Visoke škole djeluje BIZ poduzetnički inkubator (Business Incubator Zrinski), studenti imaju podršku i u vidu inkubacijskih usluga.

>>>Ekonomist: Skupi developeri nisu je obeshrabrili, studentica sama naučila kako razviti app

Rad BIZ – Poduzetničkog inkubatora usmjeren je na stjecanje aplikativnog znanja i kompetencija potrebnih za samostalno upravljanje malim i srednjim poduzećem. Pružanjem poslovnih, tehničkih i obrazovnih usluga, studentima se olakšava donošenje odluka i suočavanje s izazovima poslovnoga svijeta. Jednako tako, za sve je studente osigurana je mentorska (mreža) podrška u sklopu inkubatora koja uključuje primjenu dualnog sustava obrazovanja, karijerno savjetovanje, kao i brojne tematske radionice. Potvrda uspješnog rada i djelovanja inkubatora je i jedanaesta generacija studentskih poduzeća koja su u utorak  potpisala ugovore o osnivanju.

>>>Varaždinski FOI razvija projekt Internet stvari – okvir interoperabilnosti

Visoka škola za ekonomiju, poduzetništvo i upravljanje Nikola Šubić Zrinski ove godine slavi deset godina djelovanja, a studentima nudi mogućnost odabira između preddiplomskog stručnog studija Ekonomije poduzetništva te specijalističkih diplomskih stručnih studija Management malih i srednjih poduzeća i Projektni menadžment.  Prva je visokoškolska ustanova u Republici Hrvatskoj koja je dobila dopusnicu za izvođenje svih svojih studijskih programa putem sustava učenja na daljinu – online studij.

Suvremenim obrazovnim i istraživačkim pristupom Visoka škola Nikola Šubić Zrinski studentima omogućava vrhunsko poduzetničko obrazovanje. Uvažavanjem promjena na tržištu prilagođava procese učenja, dok individualnim pristupom prema studentima osigurava stjecanje znanja i vještina relevantnih za njihov profesionalni razvoj nakon studija.

23. travanj 2024 10:00