02. siječanj 2019.

‘Teška‘ godina za milijardere - Jeff Bezos i dalje najbogatiji na svijetu

Prvim danom nove 2019. godine, Bloomberg je osvježio svoju listu Bloomberg Billionaires Indeks u kojoj su podaci o najbogatijim ljudima na današnjice.

Prema tim podacima, trenutno najbogatiji čovjek na svijetu je šef Amazona, Jeff Bezos, koji ‘vrijedi‘ 123 milijarde dolara te čvrsto drži prvo mjesto Bloombergove ljestvice.

Ova godina za super bogate nije bila najbolja. Najbogatijih 500, ove je godine izgubilo čak 451 milijardu dolara. Najviše je to osjetio vlasnik Facebooka, Mark Zuckerberg koji je ove godine izgubio 21 milijardi dolara, dok je najveći dobitnik spomenuti Jeff Bezos koji je povećao svoje bogatstvo za gotovo 26 milijardi dolara.

[caption id="attachment_371860" align="aligncenter" width="750"] Izvor: Bloomberg[/caption]

Drugo mjesto najbogatijih zauzima dugogodišnji član ove liste, Bill Gates s 90 milijardi dolara, te Warren Buffet s 84 milijarde dolara. Među prvih deset još su Larry Page i Sergey Brin iz Googla, te Larry Ellison iz Tesle.

>>>Bezos: Jednog dana Amazon će propasti

Ove je godine je čak 31 nova osoba ušla na Bloombergovu listu, a najznačajniji među njima su Jim Sweeny, kreator popularne igrice Fortnite s 7,2 milijarde dolara i Denise Coates, direktorica kladionice Bet 365 koja je javnosti postala poznata nakon što si je sama isplatila bonus od 265 milijuna funti.