Aktualno
StoryEditor

Tesla namjerava otpustiti oko četiri tisuće radnika

13. Lipanj 2018.

Proizvođač električnih automobila Tesla objavio je da će otpustiti devet posto radnika kako bi poboljšao profitabilnost, tvrdeći da otkazi neće utjecati na najavljenu intenziviranu proizvodnju novog Modela 3.

Otkazi su sastavni dio plana restrukturiranja kojim bi se trebao riješiti višak zaposlenih u pojedinim dijelovima poslovanja povezan s naglim rastom kompanije, napisao je u elektronskoj poruci radnicima šef Tesle Elon Musk.

>>> Kineski Byton prikupio 500 milijuna dolara kako bi konkurirali Tesli

Radnici u proizvodnji neće biti obuhvaćeni najavljenim otkazima koji neće utjecati ni na zacrtane ciljeve proizvodnje Modela 3, naglasio je Musk, dodajući kako otkazima priznaju potrebu za preusmjeravanjem fokusa na smanjenje troškova.

"Budući da Tesla u 15 godina postojanja nije ostvario godišnju dobit, očito je da nas ona nije motivirala na ovaj potez", napisao je on u poruci.

"Motiv je naša misija ubrzanog prijelaza svijeta na održivu, čistu energiju a nećemo je ispuniti ako u konačnici ne pokažemo da možemo profitabilno poslovati kroz dulje razdoblje", dodao je.

>>>Tesla bi uskoro mogao imati ‘Made in China‘ automobile

"To je valjana i nepristrana kritika Teslina dosadašnjeg rada", naglasio je Musk.

Prema podacima same kompanije otpušteno bi trebalo biti gotovo četiri tisuće radnika, napominje AFP.

Musk je u utorak kazao da će kompanija i dalje zapošljavati radnike za ključne poslove i da pronalaženje novih radnika za proizvodnju ostaje prioritet.

Odluka o ukidanju radnih mjesta "teška je ali nužna", poručio je Musk na Twitteru.

19. travanj 2024 18:06