Aktualno
StoryEditor

Tica: Nastup Martine Dalić na skupu ekonomista za mene nije moralno ni etički prihvatljiv

09. Studeni 2018.

Pojavljivanje bivše potpredsjednice i ministrice gospodarstva Martina Dalić na skupu Hrvatskog društva ekonomista u četvrtak u Opatiji nije naišlo na odobravanje svih prisutnih. Jedan od onih kojima je njezina pojava na skupu neprihvatljiva je i Josip Tica, redoviti profesor na katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

- Iako sam član HDE-a nikada nisam glasao za pozivanje M. Dalić na skup HDE-a, niti bih glasao za to da je postojala mogućnost da o tome glasam ili da je HDE kao društvo o tome glasalo. Nastup dotične za mene nije moralno niti etički prihvatljiv i nije se trebao dogoditi! - napisao je na svom Facebook profilu Tica, koji je ujedno i glavni ekonomski savjetnik SDP-a.

S takvim se stavom slaže i vođa SDP-a Davor Bernardić koji drži kako ‘toj osobi u politici, u gospodarstvu, igdje gdje ima veze s javnim novcem - mjesto više nije.‘

Naravno, ima i onih koji nemaju ništa protiv rehabilitacije bivše ministrice.

- Martina Dalić je odradila jedan fantastičan posao, ali učinila je i velike greške. Nije razumjela da voditi ministarstvo i biti potpredsjednik Vlade nije isto što i raditi u privatnoj firmi. Mislim da se svatko može uvijek vratiti ako je postupao korektno i časno. Ja mislim da je ona tako postupala - komentirao je budućnost Martine Dalić, Radimir Čačić za Dnevnik.hr.

Predsjednik Društva hrvatskih ekonomista Ljubo Jurčić dolazak bivše ministrice pravda njezinim velikim ekonomskim znanjem, a u pravne stvari nije se želio miješati.

- Nju će stvarnost ili budućnost rehabilitirati ili će ju optužiti - što se tiče nas, Društva ekonomista. Što se tiče pravnih okvira, to je sasvim drugi posao. Ovdje ne govorim je li nešto bilo ili nije bilo - kazao je Jurčić.

20. travanj 2024 09:25